Actualitate

Cum a convins-o echipa TIFF pe Sophia Loren să vină la Cluj, după 15 ani de încercări. Mihai Chirilov, directorul artistic al festivalului: “Probabil s-au aliniat foarte bine astrele”

Celebra actriţă italiană, Sophia Loren, vine pentru prima dată în România, pe 4 iunie, la gala de închidere TIFF 2016, prilej cu care i se va acorda Premiul pentru întreaga carieră.

Mihai Chirilov Mihai Chirilov

Sophia Loren, cea mai celebră actriţă italiană, un sex simbol al anilor ’50 – ’70, vine la Cluj, ca invitat special al TIFF. În 4 iunie, la gala de închidere, i se va acorda Premiul pentru întreaga carieră, iar cu o zi înainte, de la ora 18.30, actriţa va participa, la Casa de Cultură a Studenţilor, la o proiecţie specială în numele ei, filmul de suflet al actriţei, “Căsătorie în stil italian”.

Visul lui Tudor Giurgiu încă de la prima ediţie

Ieri, în cadrul unei întâlniri cu jurnaliştii, Mihai Chirilov, directorul artistic TIFF a subliniat că aducerea Sophiei Loren este visul lui Tudor Giurgiu, directorul TIFF. “E visul lui Tudor, nu o să i-l iau. El şi-a dorit lucrul acesta încă de la prima ediţie. Când îţi pui idealuri din astea intangibile, ceva te motivează să mergi mai departe. Probabil că acum, la ediţie aniversară, s-au aliniat foarte bine astrele, Sophia Loren a fost disponibilă şi a acceptat să vină la Cluj”, a spus Mihai Chirilov.


Păstrează legătura permanent cu vedetele

În cazul Sophiei Loren, s-au respectat aceiaşi paşi ca şi în cazul altor vedete de talie mondială invitate la festival. În fiecare an, stufful TIFF trimite invitaţii către vedete, iar la ediţia aniversară TIFF 15 ani, le-a surâs norocul în cazul celebrei actriţe italiene. “Păstrăm legătura cu vedetele de multă vreme, cu agenţii lor de fapt. La fel  fost şi cu Sophia Loren. Scrisoarea a fost trimisă acum câteva luni, am primit un răspuns uşor evaziv, cu îndemnul de a mai reveni şi cu puţin timp îaninte de conferinţa de presă de la Cluj am avut un răspuns aproape 95% da, dar am zis să anunţăm ulterior când suntem 100% convinşi”, a afirmat Chirilov.

Proiecţia specială, filmul de suflet al Sophiei Loren

Filmul “Căsătorie în stil italian”, care va fi proiectat la Casa de Cultură a Studenţilor a fost ales de echipa TIFF. “Filmul « Căsătorie în stil italian » nu a fost ales de Sophia Loren. Ne-a dat de înţeles care este filmul ei de suflet şi toată lumea ştie de fapt care este acesta. Ea a dat un interviu pentru Larry King, la împlinirea vârstei de 80 de ani şi acolo spune care este filmul ei de suflet. Efortul nostru iniţial a fost să aducem acest film chit că el a fost văzut şi revăzut de « n » ori. Am început să « săpăm » în arhivele din lume, am aflat că este un film care nu a fost restaurat digital, am găsit ici colo o copie în Franţa la o calitate aşa şi aşa, în altă parte o altă copie. Tehnicolor, parteneri ai noştri, care fac restaurări de filme, acum doi ani a restaurat « Căsătorie în stil italian », în anul în care Sophia Loren a fost la Cannes. Am reuşit să obţinem exact această copie restaurată pe care Loren a arătat-o în turneul aniversar de 80 de ani în America”, a povestit directorul artistic TIFF.


Fiţele de anul trecut ale Nastassjei Kinski

La ediţia TIFF din 2015, actriţa Nastassja Kinski a fost invitatul special TIFF. Cu siguranţă, actriţa va rămâne în memoria tuturor prin reacţiile stranii pe care le-a avut. În timpul conferinţei de presă s-a ridicat brusc şi a plecat, motivând că trebuie să se plimbe. A cerut să nu fie filmată sau fotografiată. La finalul proiecţiei speciale în cinstea ei nu s-a prezentat la întâlnirea cu fanii care o aşteptau.

Mihai Chirilov îşi aminteşte prin ce suplicii au trecut anul trecut din cauza comportamentului divei. “O divă e o divă, are capricii, are dreptul de a fi o divă, cu orice risc, pe nervii mei, pe nervii tăi. A fost şi comic. Ea ca să vină la TIFF a pierdut vrei cinci avioane, ca să plece de la TIFF a pierdut vreo trei. Nici nu ştii cât e pe bune, cât e aiureală şi cât e calcul. Dar nici nu contează, faptele rămân. Eu m-am supărat foarte tare şi i-am şi spus că a fost cel mai neprofesionist invitat pe care l-am avut de 15 ani. Mi s-a părut neelegant să nu vii la întâlnirea cu publicul, iar ea a venit spunând doar mulţumesc că aţi venit şi a plecat”, a afirmat Chirilov.

Ultimele Stiri
abonare newsletter