Actualitate

Noaptea e un sfetnic bun. Vuşcan şi-a amintit după o zi că a primit informări despre dezinfectanţii Hexi Pharma

SRI susţine că a transmis, între 2011-2016, 115 documente vizând infecţiile intraspitaliceşti şi doar 4 informări privind Hexi Pharma, către autorităţi locale din Cluj. Dacă ieri prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan, susţinea că nu îşi aminteşte să fi primit astfel de informări, astăzi a recunoscut că a fost informat despre aceste probleme.

Actualul prefect al Clujului, Gheorghe Ioan Vuşcan, care se află în funcţie din 2012, declara ieri că nu-şi aminteşte să fi primit astfel de informări, dar dacă au fost primite, acestea au fost transmise mai departe pentru a se lua măsurile de rigoare.

”Nu-mi amintesc, dar dacă au fost le-am trimis mai departe la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Cluj pentru a începe controale”, a spus şi Vuşcan.


În schimb, joi, Prefectura Cluj a emis un comunicat de presă în care precizează faptul că Vuşcan a fost informat de problemele din sistemul de sănătate.

“Prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, în calitate de beneficiar legal al unor informaţii furnizate de către SRI, a fost informat cu privire la unele probleme în ceea ce priveşte sănătatea publică în judeţul Cluj. În ceea ce priveşte cele semnalate, prefectul judeţului Cluj a valorificat informaţiile primite respectând prevederile legale în vigoare, prin comunicări cu instituţiile abilitate ale statului. De asemenea, precizăm că, din punct de vedere al conţinutului, informările primite de la SRI, indiferent de subiectul lor, sunt supuse anumitor condiţionalităţi legale”, se arată în documentul citat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter