Actualitate

Primele măsuri luate de judecătorii clujeni în cazul selfie teroristului

Anul trecut, un clujean îndrăgostit a fentat securitatea Aeroportului Cluj, a fugit pe pistă, s-a urcat într-un avion Wizz Air, unde şi-a făcut mai multe selfie-uri, aşteptând decolarea avionului.

Tânărul a reuşit să treacă de securitatea Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca fără bilet şi fără să fie controlat. Şi-a făcut mai multe fotografii în cabina pilotului unui avion Wizz Air şi şi-a făcut chiar şi un selfie în cockpit.

Costin Gabriel Claudiu este acuzat de infracţiunea de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Potrivit Codului Penal, această infracţiune se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la trei ani sau amendă.


Joia trecută, el a compărut în faţa judecătorului de cameră preliminară de la Judecătoria Cluj-Napoca care a decis începerea judecăţii.

“În temeiul art. 346 alin. (2) din Codul de procedură penală, (n.red. judecătorul de cameră preliminară) constată legalitatea sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii în cauza privind pe inculpat. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 12 mai 2016”, se arată în încheierea de şedinţă.


Potrivit reprezentanţilor Judecătoriei Cluj-Napoca, primul termen din proces nu a fost încă stabilit, având în vedere că tânărul poate face contestaţie la decizia judecătorului de cameră preliminară.

Ce s-a întâmplat pe Aeroport?

Bărbatul în vârstă de 32 de ani a reuşit în dimineaţa zilei de 27 ianuarie 2015 să intre prin efracţie într-o zonă restricţionată din interiorul Aeroportului Internaţional “Avram Iancu” Cluj şi a ajuns la un avion care era garat în apropierea terminalului.


Avionul fusese curăţat şi pregătit pentru cursa pe care urma să o aibă peste câteva ore.

Urcat în cabina avionului, Costin Gabriel Claudiu a folosit bliţul camerei foto a telefonului mobil pentru a-şi face câteva poze. Aşa a fost observat de angajaţii aerogării, care au văzut nişte luminiţe în cabina pilotului. Bărbatul a fost găsit în avion, unde şi-a găsit un loc confortabil în aşteptarea orei pentru decolare.


El a susţinut atunci că a recurs la acest gest pentru că voia să ajungă în Anglia la prietena sa, dar nu a mai găsit bilete. 

Ce spunea selfie-teroristul despre eveniment?

„Eram în trecere şi m-a invitat domnul pilot până la el în cabină. A spus că îmi face o favoare, dar următorii au să se chinuie...Nu mi-am dat seama la ce se referea în primele secunde...dar coborând pe scările cockpitului şi uitându-mă în urmă...mi-am dat seama imediat. I-am văzut rânjetul, am spus în sinea mea că am să mă duc în munţi. Scârbit de toate lichelele”, spunea Gabriel Costin la vremea respectivă pentru Monitorul de Cluj. Întrebat despre eveniment, clujeanul a declarat că este o „dezinformare” și „intoxicare”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter