Actualitate

Scandalul dezinfectanților din spitale îi scoate pe clujeni în stradă. Protestatarii cer anchetă serioasă și curățarea sistemului sanitar

În București și Cluj-Napoca a fost anunțată organizarea unui protest față de situația dezastruoasă în care se află sistemul sanitar din România.

Scandalul dezinfectanților din spitale îi scoate pe clujeni în stradă. Protestatarii vor să curețe sistemul sanitar Scandalul dezinfectanților din spitale îi scoate pe clujeni în stradă. Protestatarii vor să curețe sistemul sanitar

Clujenii sunt așteptați vineri seara, la ora 19.00, în Piața Unirii la un protest prin care se solicită declanșarea unei anchete serioase a autorităților abilitate în cazul dezinfectanților folosiți în spitale. Evenimentul a fost anunțat joi, pe Facebook. Deocamdată și-au anunțat participarea la protest mai puțin de 50 de persoane.

“În țara noastră, se poate întâmpla orice. Pentru asta, nu trebuie decât ca noi să tăcem și să nu facem nimic. Mai mulți ziariști s-au alăturat Gazetei Sporturilor și investighează cazul dezinfectanților. Haideți să nu îi lăsăm singuri. Haideți să nu mai tăcem, să ieșim în stradă și să le cerem socoteală. Să cerem răspunderea ministrului Sănătății și o anchetă obiectivă. Să îi întrebăm pe premierul Cioloș și pe președintele Iohannis de ce scandalul de la Operă a dat jos un ministru, în timp ce carnagiul din Sănătate nu îi deranjează pe niciunul dintre ei”, spun organizatorii protestului.


Aceștia se întreabă câte persoane s-au infectat sau au murit din cauză că dezinfectantul era diluat. “Peste 54.000 de persoane s-au infectat în spitalele din România în ultimii șase ani de zile. Nu pot să nu mă întreb oare câte persoane s-au infectat din cauza faptului că dezinfectantul era diluat. Câte din aceste 54.000 de persoane au murit, au pierdut o mână sau un picior din cauza unei banale infecții care putea să fie prevenită? Dă un apel și vorbește cu prietenăi tăi, spune-le de ce ieși tu și de ce este important să ieșim cât mai mulți. Ne vedem mâine în București și Cluj-Napoca pentru a curăța sistemul.

Luptăm cu un sistem, sistemul de sănătate din România. Și este putred de corupt, la nivel de top management, deci nu putem realist să așteptăm să se reformeze singur. Are nevoie de ajutor, hai să îl ajutăm”, mai spun organizatorii protestului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter