Actualitate

Sala arhiplină la Narcotango

<p><img src="documente/stories/07_iulie/06_ziua/12 narcotango_10.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Narcotango, trupa argentiniană de tango electronic şi milonga, nominalizată la premiile Grammy, a cântat aseară alături de clujeanca Aminda.</p>

 

Trupa de tango electronic Narcotango a umplut sala Teatrului Naţional ieri seară, cu concertul de promovare a ultimului album, “Limanueva”, nominalizat pentru premiile Grammy în 2010.


 

Sala Teatrului Naţional a fost aseară arhiplină, biletele la concert fiind epuizate încă de dinainte cu două zile. Argentinienii au pregătit un show de excepţie, cu momente de dans, efecte vizuale şi invitaţi surpriză, totul în spiritul stilului “neo-tango-electronico”, stil promovat şi de grupuri ca Gotan Project sau Otros Aires, grupuri bine cunoscute şi care au concertat şi în România.


Voce românească, pe acorduri de tango

În cadrul concertului Narcotango a fost invitată să cânte două piese şi cântăreaţa clujeancă Aminda, solista trupei Hazard. “Am fost contactată de cei care organizează concertul în România. Mi-au spus că cei de la Narcotango obişnuiesc să cânte alături de un solist local din oraşele în care merg în turneu şi am fost invitată să cânt la cele două concerte. Voi cânta două piese de-ale lor, m-am pregătit, dar am emoţii foarte mari, pentru că n-ai ocazia în fiecare zi să cânţi cu trupe nominalizate la Grammy, iar acest lucru înseamnă foarte mult pentru mine. În plus, sunt emoţionată şi pentru că o să cânt pentru prima dată la Teatrul Naţional şi încă nu pot să-mi închipui cum va fi”, a spus Aminda pentru monitorul înainte de începerea concertului.


Al doilea concert, în Diesel Summer Lounge

Clujenii care nu au reuşit să ajungă la concertul de la Teatrul Naţional pot să revadă reprezentaţia celor de la “Narcotango” în Diesel Summer Lounge, fostul Fashion Club.


Club, unde argentinienii vor cânta din nou în această seară, de la ora 21.

Trupa Narcotango s-a înfiinţat în anul 2000 şi este formată din Carlos Libedinsky (acordeon), Mariano Castro (keyboard, samplers), Marcelo Toth (chitară electrică) şi Fernando del Castillo (percuţie). În aceşti ani, ei au înregistrat cinci albume de studio, un DVD Live şi au primit de mai multe ori nominalizări la prestigioasele premii Latin Grammy şi Premiile Garder, cel mai recent anul trecut în categoria “Cel mai bun album de tango”.


Muzica lor este mai mult decât o simplă adaptare modernă a tangoului clasic. Este o “îmbrăţişare profundă şi rafinată” – spun criticii de muzică - între două culturi, în care se pot regăsi deopotrivă amatorii de tango, care sunt invitaţi să participe şi să danseze fără restricţii în timpul spectacolului, cât şi pasionaţii stilului nuevo-tango electronico, care vor fi surprinşi de ritmurile contemporane, electro, rock sau funk şi îmbinarea lor perfectă cu clasica milonga, interpretată la bandoneon.

Biletele la concert se găsesc la Diesel Summer Lounge, din Piaţa Unirii, nr. 10, iar preţul unui billet porneşte de la 25 lei.

abonare newsletter