Actualitate

Documentul compromițător cu care a fost șantajat Marian Munteanu: ANGAJAMENTUL DE COLABORATOR al Securității!

Angajamentul de colaborator cu organele de Securitate, semnat de Marian Munteanu a apărut în revista „Revanşa” din anul 1991. Documentul era însoțit de o chitanță care atesta că acesta a fost plătit pentru serviciile sale.

Documentul apare în revista „Revanşa”, al cărui director era Nica Leon, în nr 11, anul II, din anul 1991, şi conţine un angajament de colaborator cu organele de Securitate semnat de liderul de atunci al studenţilor, Marian Munteanu, potrivit soim.ro.

În contextul candidaturii lui Munteanu la Primăria Capitalei din partea PNL, retrasă între timp, şi a cererii trimise de conducerea liberală către CNSAS pentru a verifica legăturile acestuia cu Securitatea, republicăm documentul aşa cum a apărut el în presă:


Documentul a fost postat pe ultima pagină, alături de un articol cu titlul “Marian Munteanu este manipulat!”. Documentul are legenda: „Datorită bunavoinţei unor cititori constanţi şi serioşi am primit la redacţie facsimilul reprodus mai jos. O fi de la Berevoieşti?", informează B1 Tv.

Din imagine se desluşeşte următorul text:


"Angajament

Subsemnatul Marian Munteanu


Nascut in data de 19.06.1962, fiul lui Vladimir si al Mariei, student la facultatea de Filologie, domiciliat in Bucuresti, strada Occidentului, nr 45, ma angajez sa sprijin in mod organizat si secret organele de securitate.

Ma angajez totodata ca în activitatea mea sa dau dovadă de sinceritate şi corectitudine, să nu fac cunoscut nimănui, indiferent de gradul de rudenie sau prietenie, nimic în legătură cu aceasta activitate.


Datele pe care le voi furniza le voi semna cu numele de Ioan

29.(xi - greu inteligibil),1988 / Semnătura"


"Chitanta Lei 500

Am primit de la Grigore Constantin din departamentul Securităţii statului pentru sprijinul acordat"

Ultimele Stiri
abonare newsletter