Actualitate

Guvernul a stabilit că salariile bugetarilor nu vor mai crește în următorii patru ani

Măririle de salarii pentru profesori şi medici nu vor deveni prea curând realitate. Potrivit unor surse citate de b1.ro, la Guvern au avut loc noi calcule privind aplicarea legii salarizării unitare, iar o creştere a lefurilor bugetarilor ar presupune un efort bugetar mult prea mare.

O întâlnire de taină ar fi avut loc la Palatul Victoria, potrivit b1.ro, unde s-ar fi purtat discuţii pe marginea legii salarizării unitare. Guvernanţii ar fi ajuns, aşadar, la concluzia că, pentru eliminarea inechităților și discriminarilor din legislația actuală a salarizarii, efortul bugetar ar fi de aproape 30 de miliarde de lei. În aceste condiţii, nu există bani suficienţi pentru niciun fel majorare, iar salariile tuturor bugetarilor nu vor mai crește în următorii patru ani. Nici pentru profesori, nici pentru medici. Mai mult, consilierii premierului au stabilit în secret înghețarea salariului minim la valoarea de 1.250 de lei până în 2020.

Vă reamintim, medicii de familie se află acum în plin protest şi avertizează că nu vor elibera reţete compensate nici luni.

Ultimele Stiri
abonare newsletter