Actualitate

Filmul “Aferim!”, marele câştigător la premiile Gopo. Clujul a primit Premiul pentru Întreaga Carieră

Luni seara, la Bucureşti, în prezenţa a peste 900 de invitaţi, a avut loc a zecea ediție a Galei Premiilor Gopo, în cadrul căreia s-au decernat cele mai importante premii ale industriei de film românești.

Filmul “Aferim!”, marele câştigător la premiile Gopo. Clujul a câştigat premiul pentru întreaga carieră

“Aferim!”, filmul cu cele mai multe nominalizări la Premiile Gopo 2016, și-a adjudecat 13 statuete Gopo, printre care cele mai importante trofee ale serii: Cel mai bun film, Cel mai bun regizor (Radu Jude) și Cel mai bun scenariu (Radu Jude și Florin Lăzărescu), precum și Premiul Publicului (pentru filmul românesc cu cel mai mare succes la box office în 2015).

Lista este completată de premiile: Cea mai bună imagine, Cel mai bun montaj, Cel mai bun sunet, Cele mai bune decoruri, Cele mai bune costume, Cel mai bun machiaj și cea mai bună coafură.


Teodor Corban, Costandin din filmul “Aferim!”, a câștigat premiul pentru Cel mai bun actor într-un rol principal, Alexandru Dabija, boier Iordache Cîndescu în același film, și-a adjudecat statueta Gopo pentru Cel mai bun actor într-un rol secundar, iar Mihaela Sîrbu a câștigat al doilea trofeu Gopo din cariera sa, la categoria Cea mai bună actriță într-un rol secundar, pentru rolul Sultana din filmul “Aferim!”.

Ioana Flora, cu un trofeu Gopo în portofoliu pentru Cea mai bună actriță în rol secundar, a câștigat aseară și premiul pentru Cea mai bună actriță într-un rol principal, pentru rolul Paula din lungmetrajul de debut al regizorului Andrei Cohn, “Acasă la tata”.


 

Florin Piersic, Premiul pentru Întreaga Carieră


 

Nicolae Constantin Tănase, regizorul lungmetrajului Lumea e a mea, nominalizat la 7 categorii, și-a adjudecat premiul pentru Cel mai bun film de debut, confirmând astfel premiul de Tânără Speranță, câștigat în 2013, iar Ana Maria Guran, protagonista aceluiași lungmetraj, a fost recompensată cu statueta Gopo pentru Tânără Speranță.


Aliyah Dada, filmul de debut al Oanei Giurgiu, a câștigat premiul pentru Cel mai bun documentar, Ramona, în regia lui Andrei Crețulescu, a fost premiat cu trofeul pentru Cel mai bun scurtmetraj de ficțiune, iar premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj documentar a fost adjudecat de Chat with Alice (r. Sandra Isabela Țenț)

La categoria Cel mai bun film european, voturile profesioniștilor din domeniul cinematografic au mers către Leviatan/ Leviathan (r. Andrey Zvyagintsev), distribuit în România de Voodoo Films.


Momente memorabile, atât pe covorul roșu, cât și în cadrul Galei, au fost prilejuite de câștigătorii Premiilor Gopo pentru Întreaga Carieră — Florin Piersic și Întreaga Activitate — Constantin Drăgănescu. Un premiu special i-a fost oferit și cascadorului Paul Fister.

Etichete: florin piersic
Ultimele Stiri
abonare newsletter