Actualitate

Un maghiar către Emil Boc: "Să îţi fie ruşine!”. Ce i-a răspuns primarul

Discursul primarului Emil Boc la Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, care a avut loc marţi, a fost întrerupt de un bărbat care i-a strigat de mai multe ori, în limba maghiară să îi fie ruşine.

Un maghiar către Emil Boc: "Să îţi fie ruşine!”. Ce i-a răspuns primarul Un maghiar către Emil Boc: "Să îţi fie ruşine!”. Ce i-a răspuns primarul

Bărbatul care l-a luat la rost pe primarul Emil Boc avea asupra sa un steag cu denumirea municipiului Cluj-Napoca în trei limbi, română, maghiară şi germană. În timp ce primarul îşi rostea discursul pe scena amenajată la plăcuţa comemorativă a poetului Petofi Sandor, participantul la Ziua Maghiarilor de Pretutindeni i-a strigat de mai multe ori, în limba maghiară:  "Să îţi fie ruşine, Emil Boc!”.

Primarul i-a mulţumit, tot în limba maghiară. "Din respect pentru dumneavoastră, mă ascultaţi, că vreau să vă ascult şi eu pe dumneavoastră. Köszönöm. (Mulţumesc, în limba maghiară). Asta înseamnă că putem să avem un dialog oriunde şi oricând şi nu îl voi refuza niciodată, dar să înţelegem că doar punând accent pe lucrurile care ne unesc, vom putea merge împreună. Acest lucru este prima şi cea mai importantă lecţie pe care ne-au lăsat-o înaintaşii noştri şi la care ne raportăm astăzi”, a afirmat Boc.


Bărbatul a declarat, ulterior, că este nemulţumit de faptul că Emil Boc nu respectă multiculturalitatea oraşului. "Am adus acest steag cu numele Clujului în trei limbi ca să arăt ce înseamnă multiculturalitate. Oraşul a fost Capitala Europeană a Tineretului pe nedrept. Ar trebui să şi fie multiculturalitate cu adevărat, nu doar să aruncăm cu cuvintele, aşa cum face Emil Boc", a spus bărbatul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter