Actualitate

Toto Cutugno: „Viața este un miracol”

Celebrul cantautor ce va concerta la Cluj-Napoca duminica aceasta a vorbit despre momentele de cumpănă din viaţa sa şi despre cum a realizat că „viaţa este un miracol”. De altfel, Toto Cutugno a vorbit și despre cartea pe care a intitulat-o “Pe aripile speranței”.

Cantautorul născut în Sicilia a visat întotdeauna să aibă o familie numeroasă, dar din păcate nu are decât un singur fiu, Nico. “Fiul meu este cel care mi-a dat curaj în multe dintre momentele din viaţă, mai ales în cele de cumpănă, că de exemplu, atunci când am fost operat”, spune artistul Italian. “Abia când mi-am privit fiul lângă patul de spital am înţeles că viaţa este un miracol, iar Dumnezeu m-a făcut parte din acest miracol dându-mi o nouă şansă de a merge mai departe alături de familia mea”, se destăinuie el. El crede cu tărie în principiul conform căruia “Depinde doar de tine însuţi dacă eşti bine sau nu”.

Şi-a cunoscut soţia când avea 23 de ani: “Ea era în vacanţă la Lignano Sabbiadoro (o staţiune din provincial Udine – Italia), iar eu cântam într-un local la modă. Dar asta era acum o viaţă de om”, îşi aminteşte Toto Cutugno. “Ea este un înger de femeie. Are un singur defect: fumează prea mult”, povesteşte artistul despre femeia care i-a marcat viaţa.


Iubirea este un mod de viață

Un charismatic interpret de pianobar întâlneşte o frumoasă doamnă în Sankt Moritz. Se studiază, se ceartă, se iubesc. Dar ea are un secret care îi va despărţi, cel puţin pentru o vreme: un fiu schizofrenic. Însă boala şi problemele nu reuşesc să învingă iubirea dintre cei doi. Acesta este subiectul primei cărţi scrise de Toto Cutugno, cel pentru care iubirea este un mod de viaţă, şi nu doar un subiect pentru melodii şi romane. “Am început să scriu această carte în anul 2009 când am stat în convalescenţă pentru şase luni, după o operaţie. Clinica avea o minunată grădină în care îmi petreceam cea mai mare parte a timpului”, povesteşte Toto Cutugno.

A fost o experienţă specială, dar care a necesitat un efort important din partea artistului Italian. “Sunt obişnuit să scriu cântece, câteva versuri pe care le poţi citi în câteva minute. Un roman este cu totul altceva”, spune el. Fiind perfecţionist în tot ceea ce face, nu crede că această poveste ar putea vedea vreodată lumina tiparului fără să fie corectata pe îndelete de un editor.


Este o carte plină de iubire şi pasiune, în care nici scenele de sex nu au fost uitate. Autorul se regăseşte în totalitate în cuvintele pe care le-a pus pe hârtie, personajul principal fiind nici mai mult, nici mai puţin decât un artist ca şi el. “În realitate eu sunt Cristiano (personajul masculin al cărţii). Ca şi el, iubesc copii, de exemplu. Poate pentru că eu însumi sunt un copil”, se destăinuie Toto Cutugno.

Principalul critic, soția sa

Prima persoană care a citit “Pe aripile speranţei” a fost Carla, soţia lui Toto Cutugno, apoi fiul său şi câţiva prieteni foarte apropiaţi; iar pentru că aceştia l-au încurajat şi i-au apreciat opera, Toto Cutugno se gândeşte serios să scrie şi un scenariu de film de ficţiune, care va fi compus din două părţi. Deja ştie ce actriţă ar fi perfectă pentru rolul principal: Monica Bellucci - o femeie frumoasă şi senzuala. “Pentru rolul masculin încă nu m-am gândit la un actor, dar dacă aş fi fost mai tânăr mi-ar fi plăcut să încerc chiar eu această experienţă”, spune Toto Cutugno.


Fanii dar mai ales fanele care îşi doresc să îl vadă pe artist au această şansă duminică - pe 13 Martie, începând cu ora 19.00. Celebrul italian este invitat în ţara noastră pentru a le bucura pe reprezentanţele sexului frumos, concertul fiind un eveniment dedicat Zilei Femeii, care se numeşte „Best Of” şi va cuprinde toate hiturile care l-au consacrat pe artist.

Etichete: concert muzica
Ultimele Stiri
abonare newsletter