Actualitate

Dezastru la Bac! Aproape jumătate din elevii clujeni au picat

<p /><img src="documente/stories/07_iulie/04_ziua/06 bacalaureat ft 05.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Ieri au fost afisate rezultatele parţiale ale examenului de bacalaureat 2011, sesiunea iunie-iulie.

 

În urma centralizării datelor, procentul de promovabilitate rezultat la nivelul judeţului Cluj este de 54,07 %, mult mai mic decât cel de anul trecut, informează Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj.


Aproximativ 3.000 de elevi clujeni nu au reuşit să treacă cu bine de “examenul de maturitate”, procentul de promovabilitate fiind de doar 54,07%. Anul trecut procentul de promovabilitate la examenul de Bacalaureat a fost de 65%.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj spun însă că acest procent este parţial şi se poate modifica în urma contestaţiilor. „De regulă, în urma contestaţiilor, procentul de promovabilitate creşte cu aproximativ 2 procente, deci probabil că după soluţionarea contestaţiilor vom avea o promovabilitate de 56%”, a explicat inspectorul şcolar general Anca Hodorogea. Rezultatele finale vor fi anunţate în data de 8 iulie.


8 note de 10

În urma afişării rezultatelor, la nivelul judeţului Cluj s-au înregistrat opt note de 10: trei la Colegiul „Mihai Viteazu” din Turda şi câte una la Colegiul Naţional „George Coşbuc”, Liceul Teologic Adventist „Maranatha”, Colegiul Pedagogic „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic „Gheorghe Şincai” şi Liceul Teologic „Nicolae Bălcescu”.


Rezultate dezastruoase şi în ţară

Examenul de bacalaureat din acest an a fost unul dintre cele mai dure, iar rezultatele  parţiale arată că promovabilitatea în întreaga ţară a fost de aproximativ 50%. În multe judeţe, promovabilitatea a fost sub 45% şi au existat câteva unităţi de învăţământ în care nu a promovat nici un elev.


Număr dublu de eliminaţi

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat sâmbătă la Cluj-Napoca că Legea Educaţiei începe să producă efecte, iar eliminarea de la bacalaureat a 661 de candidaţi, adică dublu faţă de anul trecut, nu este deloc o fericire. „România nu se poate însănătoşi decât prin adevăr şi numai dacă sistemul educaţional furnizează, an de an, oameni care ştiu că rezultatele se obţin prin muncă, perseverenţă şi onestitate, iar frauda nu este o soluţie. Nu sunt un om obişnuit cu frauda. Am un sentiment de disconfort major atunci când văd comentatori politici angajaţi de unele posturi de televiziune care se laudă, în direct şi la ore de vârf, că au fraudat bacalaureatul la fizică”, a afirmat Funeriu. Cel mai mare număr de candidaţi eliminaţi a fost înregistrat la proba obligatorie a profilului, care a fost susţinută miercuri, de la care au fost scoşi din examen 268 de elevi, 111 dintre aceştia fiind de la Grupul Agricol „Alexandru Borza” din Geoagiu şi 37 din Bucureşti. De asemenea, de la proba scrisă de limba şi literatura română, susţinută luni, au fost eliminaţi 233 de candidaţi, cei mai mulţi în Mehedinţi - 33, Bucureşti - 29 şi Constanţa - 19. La nivelul judeţului Cluj au existat doar cinci eliminaţi, doi de la proba de Limba şi literatura română şi trei de la ultima probă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter