Actualitate

Performanţă internaţională la pian, la doar nouă ani

<p><img src="documente/stories/12 cristiana-dragos-roman.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />La numai nouă ani, pianista clujeană Cristiana Dragoş-Roman are deja în palmares un număr impresionant de premii.</p>

 

Cristiana Dragoş-Roman, elevă în clasa a III-a la Şcoala “Elf” din Cluj-Napoca, a obţinut Premiul I la Concursul Internaţional pentru Tineri Instrumentişti de la Povoletto, Italia.


Concursul a avut loc în perioada 21-25 iunie 2011, iar pentru Cristiana, care la 9 ani nu se mulţumeşte cu nimic mai puţin decât locul I, acesta este cel de-al patrulea Premiu I obţinut la o competiţie din afara ţării şi unul din cele peste cincisprezece premii obţinute la concursuri naţionale şi internaţionale în cei patru ani de când studiază pianul la Şcoala „Elf”, cu profesoara Maria Jidav.

Cristiana Dragoş-Roman a interpretat la Povoletto două piese: „Sei variazoni facili” de Ludwig van Beethoven şi „Trois Ecossaises op. 72” de Chopin.  “Atât în Italia, la Salerno, San Bartolomeo sau Povoletto, cât şi în Franţa, la Nisa, Cristiana a făcut cinste şcolii româneşti de pian. Este un copil muzical şi inteligent, foarte ambiţios şi harnic. Îi place competiţia şi dovedeşte o disciplină interioară deosebită, care îi permite să îşi stăpânească foarte bine emoţiile atunci când cântă şi să pună în practică tot ce a învăţat. Talentul, munca tenace şi implicarea extraordinară a părinţilor sunt elementele care stau la baza succeselor acestei fetiţe deosebite”, a declarat profesoara Maria Jidav, care o pregăteşte pe Cristiana de când era încă în grupa pregătitoare, la Grădiniţa „Ţăndărică”.


Ambasador al Clujului

La prima ediţie a Galei Excelenţei “10 pentru Cluj: Juniorii Clujului, Speranţele Cetăţii”, organizată de Primăria Cluj-Napoca în decembrie 2009, Cristiana Dragoş-Roman a fost premiată la secţiunea arte-individual pentru performanţele obţinute în 2009, iar în decembrie 2010 a primit titlul de „Ambasador al Clujului” pentru performanţele obţinute pe plan naţional şi internaţional.


La Şcoala „Elf”, Cristiana este unul din cei peste 70 de elevi ai şcolii care beneficiază de bursă pentru studiul unui instrument muzical. Aceste burse sunt oferite din clasa I copiilor care dovedesc un talent deosebit, dându-le astfel şansa de a-şi dezvolta aptitudinile.

Ultimele Stiri
abonare newsletter