Actualitate

Ce soluții s-au găsit pentru Muzeul de Istorie din Cluj și cel al Farmaciei?

Premierul Dacian Cioloș și vicepremierul Vasile Dîncu au vizitat vineri Muzeul Transilvaniei din Cluj, închis de câțiva ani și au discutat despre eventuale soluții financiare. De asemenea, Cioloș a discutat și cu Emil Boc despre Muzeul Farmaciei, pentru care se pot găsi soluții la nivel local.

Foto Saul Pop Foto Saul Pop

„Am înţeles că finanţarea la Muzeul de Istorie a existat la un moment dat, dar din cauza unor probleme juridice şi dispute interne, muzeul n-a putut folosi banii atunci când i-au fost alocaţi. Acum vin să solicite din nou fonduri. Vom vedea în ce măsură putem să asigurăm alocări în perioada imediat următoare, însă am atras atenţia asupra faptului că e important ca atunci când avem alocări bugetare să ne organizăm să le folosim”, a declarat Dacian Cioloș.

În ce privește Muzeul de Farmacie din Cluj, premierul a precizat că primarul Emil Boc ar putea găsi soluții financiare din bugetul local, în urma discuțiilor avute cu acesta.


“Domnul primar Emil Boc mi-a spus că sunt bani, dar este necesară o adaptare a legislaţiei pentru a permite autorităţilor locale ca pentru anumite muzee care aparţin statului să poată să fie finanţate şi din fondurile locale”, a completat Cioloș.

Ultimele Stiri
abonare newsletter