Actualitate

Despăgubirile polițelor Astra vor fi plătite fără dosare de daună

Plata despăgubirilor datorate pentru accidente săvârșite de asigurații Astra după data de 4 martie se va face doar pe baza devizelor eliberate de service-urile auto.

Aceasta căci, începând cu data menționată, Fondul de Garantare a Asiguraților va continua să efectueze plăți, dar nu va mai putea deschide dosare de daună, informează digi24.ro.

Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) nu va mai putea proceda, după data de 3 martie, la deschiderea dosarelor de daună aferente polițelor de asigurare ale societății Astra, potrivit unui comunicat FGA remis luni. Totodată, Fondul nu va mai putea constata tehnic avariile.


„De la această dată, FGA va putea primi, conform legii, cereri de deschidere a dosarelor de daună – anexa 3, doar pentru evenimente asigurate produse între data închiderii procedurii de redresare financiară a societăţii Astra şi data de 3 martie 2016, inclusiv, dată la care se împlinesc 90 de zile de la data pronunţării hotărârii instantei de judecată privind deschiderea procedurii falimentului. Această hotărâre a fost luată de către instanţa de judecată în data de 3 decembrie 2015”, au spus reprezentanţii FGA într-un comunicat de presă.

Dar care va fi situația în cazul evenimentelor rutiere produse de asigurați Astra după data de 4 martie? Prea multe nu se cunosc. „Pentru evenimente produse după această dată, potenţialii creditori de asigurări ai companiei Astra Asigurări se pot adresa, pentru a fi îndrumaţi cu privire la demersurile pe care urmează să le întreprindă, lichidatorului judiciar al companiei de Asigurare Reasigurare Astra SA, societatea KPMG Restructuring SPRL”, spune FGA. KPMG nu a făcut nicio precizare asupra procedurilor de urmat după 4 martie.

Etichete: astra despagubiri
abonare newsletter