Actualitate

Spectacol al teatrului maghiar la Festivalul din Avignon

<p />În perioada 8-29 iulie, spectacolul „Ruins True”, coproducţie a Teatrului Maghiar de Stat din Cluj şi Sushi Center for the Urban Arts San Diego, în regia lui Gábor Tompa, va participa la cea de-a 65-a ediţie a Festivalului de Teatru din Avignon, secţiunea „off”.

Spectacolul de dans contemporan inspirat de operele lui Samuel Beckett, ai cărui creatori sunt Liam Clancy, Mary Reich, Yolande Snaith, Shahrokh Yadegari şi Gábor Tompa, va fi prezentat la Théâtre des Halles. Interpreţii sunt: Liam Clancy, Mary Reich, Yolande Snaith, precum şi copilul Kristóf Dimény.

Festivalul de Teatru de la Avignon este cel mai prestigios eveniment de teatru din Europa, ce se desfăşoară pe parcursul a peste trei săptămâni, şi se bucură de o atenţie deosebită din partea oamenilor de specialitate din întreaga lume. Théâtre des Halles a fost înfiinţat de Alain Timar, personalitate proeminentă a vieţii teatrale franceze, în prezent directorul teatrului, regizor, scenograf, artist vizual. În ultimii 34 de ani, el a regizat 47 de spectacole în Franţa şi în străinătate, având expoziţii în numeroase galerii de renume din Franţa (Avignon, Paris) şi Belgia.


Spectacolul “Ruins True” (Ruines vrai refue în franceză) va fi jucat în fiecare seară între 8-29 iulie (cu excepţia zilei de 17 iulie) de la ora 19.30 la Théâtre des Halles, Sala Chapitre.

Ultimele Stiri
abonare newsletter