Actualitate

Fostul primar Sorin Apostu rămâne după gratii

Magistraţii din Bistriţa au respins cererea de eliberare condiţionată a fostului primar al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu.

Fostul primar, Sorin  Apostu rămâne după gratii Fostul primar, Sorin Apostu rămâne după gratii

Joi, 25 februarie, judecătorii din Bistriţa au admis contestaţia DNA referitoare la eliberarea condiţionată a lui Sorin Apostu. Magistraţii nu au ţinut cont de cele patru cărţi pe care fostul primar le-a scris în penitenciar, cărţi care ar fi urmat să îi reducă pedeapsa cu patru luni.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Bistrița-Năsăud, Dana Ceuca, a declarat că instanța a admis contestația făcută de Direcția Națională Anticorupție la decizia dată în 30 decembrie 2015 de Judecătoria Bistrița, prin care s-a admis cererea de eliberare condiționată, la propunerea comisiei de specialitate din cadrul Penitenciarului Bistrița.


Decizia Tribunalului este definitivă și ea desființează hotărârea Judecătoriei Bistrița. În plus, s-a dispus reexaminarea de îndată a situației fostului primar Sorin Apostu, ținându-se cont de OUG 2/2016, prin care s-a suspendat prevederea în baza căreia, pentru fiecare lucrare științifică, fiecărui deținut i s-au scăzut câte 30 de zile din pedeapsa primită.

Potrivit datelor comunicate Agerpres de către reprezentantul Penitenciarului Bistrița, Cosmin Părăuan, lui Sorin Apostu i s-au redus 241 zile din pedeapsă pentru cele patru lucrări scrise pe perioada încarcerării și pentru orele de muncă prestate.


Fostul primar al municipiului Cluj-Napoca a fost condamnat definitiv, în iulie 2014, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la patru ani și șase luni de închisoare cu executare pentru luare de mită, spălare de bani și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Sorin Apostu primise, în iulie 2013, o pedeapsă de trei ani și șase luni cu executare în urma unei decizii luate de Curtea de Apel Târgu Mureș, însă instanța supremă a admis apelul DNA și a mărit condamnarea la patru ani închisoare, la care a adăugat un spor de șase luni.


Apostu a fost încarcerat, inițial, la Penitenciarul Gherla, iar din 17 februarie 2015 a fost transferat la Penitenciarul Bistrița.

Ultimele Stiri
abonare newsletter