Actualitate

Începe modernizarea liniei de tramvai.

<p><img src="documente/stories/07_iulie/01_ziua/linie tramvai rp 1.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Vezi restricţiile de circulaţie.</p>

 

Astăzi se deschide şantierul lucrărilor de reabilitare a liniei de tramvai, pe strada Bucium, iar primarul Sorin Apostu va fi prezent la începerea lucrărilor. Consorţiului care a câştigat licitaţia de realizare a lucrărilor este Swietelsky - Astalrom - Euroconstruct - Transferoviar Grup. Valoarea contractului de finanţare ajunge la 163 de milioane de lei, iar valoarea contractului încheiat cu consorţiul este de 128 de milioane de lei cu TVA. Potrivit primarului Sorin Apostu, lucrările nu vor începe simultan pe cele două tronsoane, Mănăştur - Piaţa Gării şi Piaţa Gării - Bulevardul Muncii. Astfel, lucrările vor debuta pe tronsonul Mănăştur - Piaţa Gării, pentru care a fost prevăzut în contract un termen de execuţie de 12 luni.


Din cauza lucrărilor la linia de tramvai pe tronsonul Bucium – Calvaria, începând de astăzi, pe strada Primăverii din cartierul Mănăştur vor fi instituite restricţii de circulaţie. Astfel, nu se va mai permite oprirea, staţionarea sau parcarea pe strada Primăverii, în caz contrar maşinile fiind ridicate. De asemenea, se desfiinţează temporar toate locurile de parcare cu abonament de pe strada Primăverii, pe tronsonul cuprins între strada Izlazului şi Pod Calvaria, şi se suspendă standurile de taximetrie din zona Clăbucet, la intersecţia cu strada Răvaşului şi din zona staţiei de carburanţi MOL. Şi staţiile de transport în comun se vor muta, astfel încât să se poată asigura în dreptul staţiei o bandă de circulaţie pe sens.

Ultimele Stiri
abonare newsletter