Actualitate

Klaus Iohannis s-a sucit, după ce a fost criticat pe Facebook

Preşedintele României Klaus Iohannis a dat din nou declarații cu privire la intervenţia ANAF de la sediul trustului Intact.

sursa foto: facebook.com

Fostul şef al statului a arătat că a înţeles mesajul transmis pe Facebook, unde a fost aspru criticat pentru afirmaţiile făcute. Iohannis a mai precizat că nu a avut intenţia să apere Antenele în faţa legii.

„În legătură cu îngrijorarea care a apărut în spaţiul public în urma afirmaţiei referitoare la o posibilă evacuare a unei televiziuni, este necesar să fac câteva precizări. Nu există niciun fel de intenţie din partea mea, nu a existat şi nu are de ce să existe, să apăr pe cineva în faţa legii. Este evident, şi am spus acest lucru de nenumărate ori, că o decizie judecătorească trebuie aplicată.


Eu sunt convins că România este un stat de drept, va rămâne un stat de drept şi voi lupta pentru ca România să rămână un stat de drept. Nu există niciun fel de discuţie aici. În acelaşi fel însă sunt ferm convins că dreptul la liberă exprimare, dreptul la informare şi libertatea presei sunt dintre cele mai valoroase bunuri câştigate la Revoluţia din decembrie 1989. Şi cred că oricând apare posibilitatea ca acestea să fie suprimate, nu neapărat dintr-o intenţie, dintr-o abordare stângace câteodată, acest lucru trebuie atenţionat.

Eu nu sunt apropiat de această televiziune, de acest trust de presă. Poate unii sau alţii îşi amintesc că, dimpotrivă, în campania din noiembrie – decembrie 2014, în campania media care s-a purtat, accentele au fost tocmai de altă natură.


Am înţeles foarte clar mesajul pe care l-am primit în aceste zile via Facebook”, a spus Klaus Iohannis pe Facebook.

Președintele a fost aspru criticat pe rețelele de socializare după ce a spus că acțiunile ANAF sunt „heirupiste” şi a afirmat că libertatea de exprimare nu poate fi afectată de „banale motive administrative”.

abonare newsletter