Actualitate

Personalităţi poloneze, în vizită la Cluj

<p />Mai multe oficialităţi poloneze vor fi prezente săptămâna viitoare la Cluj-Napoca cu ocazia unei expoziţii care marchează preluarea de către Polonia a Preşedinţiei Uniunii Europene.

Muzeul de Artă Cluj-Napoca va găzdui miercuri, 6 iulie, de la ora 18.30, la sediul din Piaţa Unirii nr. 30, vernisajul expoziţiei de fotografie „Între pictorialism şi avangardă”, cu lucrări realizate de Fortunata Obrąpalska, una dintre cele mai importante figuri în fotografia poloneză în prima jumătate a secolului al XX-lea. Expoziţia, realizată ca un eveniment deosebit care marchează preluarea de către Polonia a Preşedinţiei Uniunii Europene (iulie-decembrie 2011), este organizată de către Administraţia Regională a Voievodatului Malopolska şi Muzeul de Istoria Fotografiei „Walery Rzewuski” din Cracovia, împreună cu Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, Institutul Polonez din Bucureşti şi Ambasada Poloniei la Bucureşti. Expoziţia, provenită din colecţiile Muzeului de Istoria Fotografiei „Walery Rzewuski” din Cracovia, se desfăşoară în perioada 6 iulie - 8 august 2011.

Printre invitaţii de seamă ai acestui vernisaj se numără ambasadorul Poloniei la Bucureşti - Marek Szczygieł, vicemareşalul Voievodatului Malosposka - Witold Latusek, precum şi alţi membri ai Administraţiei Regionale a Voievodatului Malopolska. Din partea Institutului Polonez din Bucureşti va participa Natalia Mosor, director adjunct al acestei instituţii.


„Acest eveniment cultural se încadrează în succesiunea de acţiuni de cooperare în multiple planuri pe care Consiliul Judeţean Cluj le derulează cu Voievodatul Malopolska începând din anul 2005. Vernisajul de fotografie poloneză de la Muzeul de Artă este cu atât mai special cu cât el marchează, simbolic, preluarea de către Polonia a preşedinţiei Uniunii Europene”, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter