Actualitate

O nouă amânare în dosarul eliberării condiţionate a fostului primar al Clujului, Sorin Apostu

Fostul primar al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, condamnat la patru ani şi şase luni de închisoare pentru fapte de corupţie, va afla abia în 24 februarie dacă i se aprobă cererea de eliberare condiţionată de către Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

La termenul de marţi, 16 februarie, reprezentantul Direcţiei Naţionale Anticorupţie a cerut şi i s-a aprobat un termen scurt pentru a putea studia documentele depuse la dosar, care au stat la baza propunerii de eliberare condiţionată făcută de Penitenciarul Bistriţa, dar şi a înscrisurilor depuse în timpul şedinţei de către avocatul lui Sorin Apostu.

Fostul primar al Clujului a beneficiat de o reducere cu 241 de zile a pedepsei, prin prisma celor patru cărţi scrise în spatele gratiilor şi a muncii prestate în penitenciar.


Tribunalul Bistriţa-Năsăud se va pronunţa, astfel, în data de 24 februarie, asupra contestaţiei făcute de DNA la decizia din 30 decembrie 2015 a Judecătoriei Bistriţa, care a admis în primă instanţă propunerea de eliberare condiţionată.

Fostul primar al municipiului Cluj-Napoca a fost condamnat definitiv, în iulie 2014, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru luare de mită, spălare de bani şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.


Sorin Apostu primise, în iulie 2013, o pedeapsă de trei ani şi şase luni cu executare în urma unei decizii luate de Curtea de Apel Târgu Mureş, însă instanţa supremă a admis apelul DNA şi a mărit condamnarea la patru ani închisoare, la care a adăugat un spor de şase luni.

Apostu a fost încarcerat, iniţial, la Penitenciarul Gherla, iar din 17 februarie 2015 a fost transferat la Penitenciarul Bistriţa.

abonare newsletter