Actualitate

„Fabrica de Bere” Ursus se deschide pe 7 iulie

<p /><em /><img src="documente/stories/07_iulie/01_ziua/12 ursus evolution concerte festival rp 19.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Trupele care au urcat pe scenă pentru concertele Ursus „Evolution” din weekend au adunat 50.000 de oameni în centrul oraşului, potrivit estimărilor organizatorilor.

Grant McKenzie, vicepreşedintele de marketing al companiei, vorbeşte despre ultimele evenimente Ursus la Cluj şi despre apropiata deschidere a miniberăriei „Fabrica de Bere” Ursus.

Cum arată evaluările post-eveniment după concertele din week-end?


Estimăm că au fost în jur de 50.000 de oameni în total, în timpul celor două zile, care au venit, au plecat, în funcţie de trupa preferată, în funcţie de vreme. Am avut şi aproximativ 6.000 de vizionări pe Facebook, unde am transmis live, HD. Vremea nu a fost exact cum ne-am fi dorit, dar până la urmă oamenii au venit şi, din perspectiva noastră, a fost un eveniment de succes.

Cum au fost selectate trupele pentru Ursus Evolution?


Pe unele le-am ales pentru că sunt foarte cunoscute în ţară, pe cele noi le-am adus pe criterii subiective, vorbind cu oameni din industria muzicală, care ne-au recomandat artişti noi, dar cu potenţial, care au început de un an, doi.

Aceasta a fost ideea – de evoluţie, că muzica românească va evolua. Am vrut să îi aducem pe scenă şi pe cei consacraţi, dar şi trupele noi şi promiţătoare.


Ce se mai întâmplă în continuare?

Evenimentul merge la Iaşi, apoi, la interval de câteva săptămâni, la Braşov, iar în mijocul verii la Mamaia.


Veţi avea evenimentul la Cluj şi anul viitor?

Nu am decis dacă vom face acelaşi lucru sau ceva diferit, dar sunt destul de sigur că vom avea un eveniment muzical la Cluj şi anul viitor. Anul trecut am avut ClujFest, în octombrie. Acesta de acum a fost mai mare şi mai bun, credem noi. Trebuie ca pe următorul să îl facem şi mai bine.


Cum a fost Festifvalul de Film (TIFF) pentru Ursus? Aţi fost aici la TIFF?

Eu am fost într-o călătorie de afaceri în Africa de Sud, dar am auzit că a fost uimitor. Am avut partea de deschidere cu Berăria Ursus, mi-a plăcut campania Cluj - Forrest Gump. Am semnat un acord pe trei ani cu organizatorii. În fiecare an festivalul creşte, devine mai mare, mai bine cunoscut. Din punct de vedere comercial această implicare e foarte interesantă pentru noi şi credem că putem aduce pentru TIFF elemente pe care alte branduri nu pot să le aducă. Suntrem un brand de Cluj, avem o prezenţă puternică aici, ştim să facem un show, putem să facem evenimente şi în localuri. De asemenea, la această ediţie am ales trei „ambasadori”, cărora le-an dat camere pentru a face propriile lor filme, pentru a spune consumatorilor Ursus cum văd ei TIFF. Am mers aşadar şi pe zona tehnologiei digitale, pentru a difuza mai departe, pentru a sprijini promovarea evenimentului.

Cm se vede TIFF din afara Clujului, ca eveniment?

Cred că este unul dintre cele mai mari evenimente ale oraşului, e foarte bine asociat cu Clujul acum, ceea ce aduce credibilitate. TIFF e probabil cel mai bine cunoscut eveniment din Cluj în afara Clujului.

Ce urmează pentru companie la Cluj?

Deschiderea miniberăriei. Categoric. Pe 7 iulie. Avem autorizaţia de antrepozit fiscal valabilă începând cu data de 1 iulie, deci putem deschide şi, mai ales, putem vinde bere. Vom face un eveniment oficial de deschidere în timpul zilei, iar seara o petrecere unde ne aşteptăm sa avem peste 200 de oameni, din Cluj şi din alte părţi, vom avea trupe şi, bineinteles, în premieră, URSUS Nefiltrată. Vom continua apoi cu promovarea miniberăriei.

Cum arată locul? s-au făcut modificări faţă de proiectul iniţial?

Sunt patru camere, pe care le-am vrut cu atmosferă distinctă – dacă schimbi camera te simţi ca şi cum ai fi în alt loc. Avem „camera malţului” – cameră pentru discuţii, pentru bârfe intre prieteni, e o zonă mai retrasă, unde se simte mirosul de malţ, unde sunt instalaţii metalice. Avem apoi încăperea cu panoul de control – pentru oamenii care vor să fie la control, care are o vedere panoramică. Avem zona de bar, cu mozaic uriaş şi candelabrele de bere şi camera de berărie, unde poţi să vezi utilajele şi procesul de producţie. Aproape fiecare element folosit ca design în local este din zona de producţie a berii, foarte multe din aceste elemente au venit din vechea berărie.

Cine e piaţa – ţintă pentru acest loc?

E un local pentru consumatorii de Ursus din Cluj, care sunt destul de mulţi. Ursus este pe un trend crescător. Vrem studenţi, dar nu numai, vrem oameni de afaceri. Ambiţia noastră este să facem din miniberărie o atracţie turistică – să vedem că vin oameni din Bucureşti, care să vrea să vadă Fabrica de Bere. Oamenii deja aud despre locul acesta.

E un proiect de imagine, adică, nu unul cu ţintă de vânzări.

Vrem să o facem pentru a continua tradiţia de producere a berii în Cluj, în acelaşi loc unde există de peste 100 de ani, să avem un loc unde oamenii să vadă un Ursus modern. Am vrut să facem şi această bere nefiltrată aici. De altfel, avem planuri ca din toamnă să oferim consumatorilor posibilitatea de a-şi crea propria bere, sub supravegherea maestrului nostru. Vrem să experimentăm, să introducem mai multă diversitate pe piaţa locală a berii, pentru consumatori. SAB Miller nu are nicăieri în lume un astfel de loc, aşa că întreaga companie e interesată de cum va porni acest concept.

Aţi venit relativ des la Cluj în ultimele luni  -  ce vă place şi ce nu vă place la oraş? Ce nu găsiţi aici?

Oraşul meu natal din Scoţia este unul de 300.000 de locuitori. Clujul e de dimensiuni similare. E un oraş mare, dar de dimensiuni care se pot gestiona. Îmi place arhitectura, clădirile vechi din centru, unele sunt deteriorate, dar cred că vor fi refăcute. Centrul oraşului are o atmosferă extraordinară. Îmi plac oamenii de aici, care sunt sinceri, direcţi. Îţi spun „nu îţi vom mai bea berea niciodată”, dar te lasă să vorbeşti. Le ia uneori mai mult să facă lucruri, dar le fac mai bine. Nu îmi plac drumurile, dar asta e o problemă naţională, nu doar a Clujului. Nu îmi place că se fumează peste tot.

Ultimele Stiri
abonare newsletter