Actualitate

Gripa face victime printre români. 8 MORȚI și mii de bolnavi!

În prima săptămână a lunii februarie s-au înregistrat opt cazuri de deces din cauza gripei, potrivit datelor oferite de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Sursă foto: lghttp.32478.nexcesscdn.net Sursă foto: lghttp.32478.nexcesscdn.net

În săptămâna 1-7 februarie au fost comunicate opt decese datorate virusului gripal AH1 și a infecțiilor respiratorii severe. Persoanele bolnave au avut atât vârste fragede (copil în vârsă de o lună), cât și condiții medicale pre-existente, dar și persoane care nu erau vaccinate pentru gripă.

Numărul total de decese cu virus AH1 este de nouă, potrivit CNSCBT.


La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică neconfirmată, IACRS şi pneumonii) a fost de 91.127, cu 14.5% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent, când au fost 106.551, şi cu 1.7% mai mare faţă de cel înregistrat în săptămâna precedentă (89.591).

În prima săptămână a lunii februarie, s-au înregistrat la nivel naţional 376 cazuri de gripa şi 35 de cazuri de Infecţie Respiratorie Acută Severă (SARI), cu 18 mai multe faţă de săptămâna precedentă şi cu 12 mai multe faţă de aceeaşi perioadă a sezonului anterior.


În Cluj-Napoca au fost înregistrate în total 7 cazuri de gripă de tip A, subtip H1 pdm09 (gripă porcină) în prima săptămână a lunii februarie, însă până în momentul acesta nu s-a anunțat niciun deces.

abonare newsletter