Actualitate

Locuinţe sociale noi, pentru clujenii cu probleme

<p> </p> <p /><img src="documente/stories/06_iunie/30_ziua/07-sorin apostu inaugurare bloc locuinte sociale stada taberei rp 02.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />66 de familii au primit ieri cheile noilor locuinţe sociale construite de Primăria Cluj-Napoca pe străzile Taberei şi Cojocnei.

Familiile care se vor bucura de noile apartamente sunt cazuri sociale, aflate pe lista de aşteptare de ani buni.

Modernizarea blocurilor, care „nu făceau cinste oraşului”, a costat 2,5 milioane de lei.


Locuinţe pentru
persoane cu “grave
probleme sociale”


Cele 30 de locuinţe sociale de pe strada Taberei, din cartierul Mănăştur, au fost repartizate unor persoane cu probleme sociale grave.

Apartamentele au fost iniţial cămine pentru nefamilişti ale Ministerului Apărării Naţionale şi au o cameră şi dependinţe. Fiecare este dotat cu centrală termică proprie, care va fi racordată la gaze naturale după semnarea contractelor dintre locatari şi frunizorul de gaze naturale.


“Este vorba de 30 de locuinţe sociale care au fost repartizate unor persoane cu grave probleme sociale. Blocurile nu făceau cinste oraşului şi aparţineau MApN. Clădirile erau un adăpost pentru oamenii străzii, cu mirosuri greu de suportat vara şi pline de fum de cauciuc iarna. Noi aşa le-am găsit in 2005”, a declarat primarul Sorin Apostu.

Alte 36 de locuinţe au fost modernizate pe strada Cojocnei, din cartierul Mărăşti. Şi aici, apartamentele sunt dotate cu centrală termică proprie.


Chirie mică,
norocoşi nemulţumiţi

Printre clujenii care au primit ieri o locuinţă socială au existat şi nemulţumiţi. Câţiva dintre norocoşii locatari s-au plâns de spaţiul mic, nepotrivit pentru o familie, şi au solicitat încă o cameră, pentru că “noua locuinţă pune la dispoziţie doar una”.


Familiile proaspăt mutate vor plăti o chirie care variază între 50 si 200 de lei, în funcţie de veniturile şi numărul de membrilor de familie.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei, în total au fost înregistrate 498 de solicitări pentru astfel de locuinţe sociale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter