Actualitate

Niciun eliminat la Cluj la proba obligatorie de la Bac

<p /><img src="documente/stories/06_iunie/30_ziua/07 bac.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat s-a desfăşurat fără probleme la Cluj, neexistând niciun eliminat.

„Nu au fost probleme la această probă. Nu a existat niciun eliminat din examen. Am avut un singur caz mai special. Este vorba de un elev care nu a reuşit să ajungă la timp la probă şi pentru care s-a solicitat un subiect de rezervă. Elevul va susţine proba în această după-masă (ieri- n.r.)”, a explicat inspectorul şcolar general Anca Hodorogea.

Ministerul a anunţat ieri dimineaţă că subiectele aferente probei obligatorii a profilului din cadrul examenului naţional de bacalaureat au fost transmise şi preluate în condiţii de securitate de către toate cele 741 de centre de examen. Proba la examenul de bacalaureat 2011 a fost susţinută de aproximativ 210.000 elevi, diferenţiat, în funcţie de filieră, profil şi specializare. Astfel, ieri au susţinut proba la matematică elevii de la profilul real din filiera teoretică, profilurile din filiera tehnologică şi profilul militar, respectiv pedagogic - specializarea învăţători-educatoare din filiera vocaţională. Proba la istorie a fost susţinută de candidaţii de la profilul umanist din filiera teoretică şi pentru toate profilurile şi specializările din filiera vocaţională, cu excepţia specializării învăţători-educatoare. Ultima probă scrisă din această sesiune a examenului de bacalaureat - proba la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării se va desfăşura mâine. Prima afişare a rezultatelor va avea loc duminică, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, între orele 16.00 - 20.00, vor putea fi depuse contestaţiile. Soluţionarea acestora se va realiza în perioada 5 - 7 iulie, iar afişarea rezultatelor finale are ca termen limită data de 8 iulie.


Record de eliminări la Hunedoara

111 elevi din cei 159 prezenţi astăzi la examenul de Bacalaureat desfăşurat la Colegiul agricol “Alexandru Borza”, din oraşul Geoagiu, au fost eliminaţi din sală la proba obligatorie a profilului, pentru fraudă şi tentativă de fraudă. Inspectorul şcolar general al judeţului Hunedoara, Alexandru Lăutaru, a declarat pentru Agerpres că frauda a fost descoperită în urma unui telefon primit pe o “linie verde”, iar sesizarea s-a confirmat, elevii din cinci săli de clasă având unul dintre subiecte rezolvate. Profesorii supraveghetori ai elevilor şi cei 111 candidaţi la Bacalaureat au fost solicitaţi să dea explicaţii în scris despre ceea ce s-a întâmplat, Inspectoratul Şcolar Hunedoara declanşând o anchetă în acest caz. Ceilalţi 48 de elevi de la Colegiul “Alexandru Borza”, care nu au fost prinşi copiind, şi-au continuat examenul în condiţii normale. În judeţul Hunedoara au mai fost eliminaţi din examenul de Bacalaureat opt elevi care au fost prinşi tot ieri copiind la proba obligatorie.

abonare newsletter