Actualitate

Bulgaria introduce cărți de identitate cu date biometrice

Bulgaria va introduce cărți de identitate cu date biometrice, noile documente urmând să permită trecerea prin porțile electronice pe aeroporturile din Uniunea Europeană, a anunțat ministrul adjunct de interne Krasimir Țipov.

Noile cărți de identitate vor mai include o opțiune de identificare electronică. Aceasta urmează să servească drept semnătură electronică, permițându-le cetățenilor bulgari accesul la servicii online oferite de stat, a precizat Țipov, într-o conferință de presă susținută luni.

Guvernul bulgar a decis în noiembrie 2015 trecerea la un sistem centralizat de emitere a documentelor de identitate (cărți de identitate, pașapoarte, permise de conducere), în scopul de a crește securitatea și a reduce costurile implicate.


Actualul sistem descentralizat de emitere a documentelor de identitate bulgare, operat de Ministerul de Interne în 30 de centre din țară, va înceta la sfârșitul lui 2016.

Costurile totale ale introducerii sistemului centralizat de identificare electronică sunt estimate la 480 milioane de leva (240 milioane de euro), fără TVA, finanțate prin Programul Operațional 'Bună guvernare și finanțarea securității interne' al Uniunii Europene.

Ultimele Stiri
abonare newsletter