Actualitate

Premierul Ungariei, în vizită privată la Cluj. Viktor Orban a participat la înmormântarea tatălui europarlamentarului Tokes Laszlo

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a participat joi la slujba de înmormântare a tatălui europarlamentarului Laszlo Tokes care a avut loc la Biserica Reformată din Cluj-Napoca.

Viktor Orban a sosit, joi, la Biserica reformată de pe Strada Mihail Kogălniceanu, din Cluj-Napoca, în jurul orei 13.00, şi şi-a prezentat condoleanţele familiei lui Laszlo Tokes.

La slujba de înmormântare a tatălui europarlamentarului Laszlo Tokes au participat câteva sute de persoane.


Istvan Tokes a murit în data de 15 ianuarie şi a fost înmormântat joi în Cimitirul Central din Cluj-Napoca. În jurul orei 14.00, în cimitirul central a avut loc ceremonia de înmormântare a tatălui europarlamentarului Laszlo Tokes .

Premierul Ungariei şi-a prezentat condoleanţele familiei îndoliate. El a susţinut după ceremonie un discurs alături de Episcopul reformat Kato Bela şi de alţi doi reprezentanţi ai bisericilor tradiţionale maghiare.


Istvan Tokes ar fi împlinit 100 de ani în 2016. El a fost episcop vicar al Eparhiei Reformate din Ardeal şi profesor la Institutul Teologic Protestant din Cluj Napoca.

Laszlo Tokes este europarlamentar maghiar din partea FIDESZ şi preşedinte al Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania.

abonare newsletter