Actualitate

UPDATE: Wizz Air anunţă ZBORURI CLUJ-BUCUREŞTI!

Compania Wizz Air anunţă în premieră curse Cluj-Bucureşti cu o frecvenţă de 6 zile pe săptămână.

Reprezentanţii companiei Wizz Air au anunţat marţi la Cluj lansarea unei noi rute de la Bucureşti către Budapesta, dar şi un nou zbor intern de la Cluj-Napoca spre Bucureşti. Cursa Bucureşti-Cluj va fi operată din 22 iulie cu şase zboruri săptămânale, în fiecare zi din săptămână, mai puţin sâmbătă, iar zborurile pe ruta Bucureşti-Budapesta vor fi lansate pe 19 septembrie cu patru zboruri pe săptămână, în zilele de luni, miercuri, vineri şi duminică. Wizz Air oferă tarife de la 39 de lei pentru ruta Bucureşti-Cluj şi de la 99 de lei pentru Bucureşti-Budapesta.

“Vom opera din luna iulie o nouă rută Cluj-Bucureşti. Costurile vor fi foarte mici, credem că noua rută va fi foarte populară. Vom opera în fiecare zi cu excepţia zilei de sâmbătă, iar preţurile pornesc de la 39 de lei. În 22 iulie 2016 va fi primul zbor. Este o destinaţie la care ne-am gândit de ceva timp. Clujul a fost una dintre bazele noastre cele mai importante. România reprezintă o piaţă importantă pentru companie. În 2015 am transportat 4,5 milioane de români cu aeronavele noastre. Suntem extrem de încântaţi de activitatea noastră în ţara dumneavoastră. Avem cinci aeronave alocate bazei operaţionale din Cluj, iar o nouă aeronavă fiind alocată în vara lui 2016. Nu vorbim la ora actuală să facem investiţii dar suntem pregătiţi să facem faţă oricărei concurenţe. La Bucureşti se anunţă un nou zbor Bucureşti-Budapesta din 19 septembrie”, a declarat într-o conferinţă de presă la Cluj Doug Oliver, Head of Communications Wizz Air.


Directorul Aeroportului Internaţional "Avram Iancu", David Ciceo, a declarat că acest nou zbor va aduce beneficii pentru pasageri, "frecvenţe sporite şi tarife de călătorie mai mici pe ruta Cluj-Napoca - Bucureşti".

"Ne bucurăm că Wizz Air şi-a respectat angajamentul făcut faţă de Aeroportul Internaţional Cluj şi faţă de judeţul Cluj, odată cu lansarea primelor zboruri în anul 2007", a spus Ciceo.


Bucureştiul este una dintre destinaţiile cele mai frecvent solicitate de pasageri de pe Aeroportul din Cluj în 2015 fiind înregistraţi peste 171.000 de pasageri. Bucureştiul este a doua mare destinaţie la mică distanţă de Londra.

Wizz Air a anunţat pentru 2016 alte 5 destinaţii externe de pe aeroportul din Cluj: Memmingen (Germania, 15 februarie 2016), Berlin-Schoenefeld (Germania, 22 iulie 2016), Doncaster Sheffield (Anglia, 22 iulie 2016), Billund (Danemarca, 23 iulie 2016) şi Alicante (Spania, 24 iulie 2016).


Nu doar Wizz Air este interesată de piaţa Românească, ci şi compania aeriană Lot Polish Airlines, care a anunţat zboruri spre Varşovia  (Polonia) din 30 martie 2016.

De asemenea, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa - Ryanair va deschide o bază la Timişoara, începând cu 1 noiembrie, de unde va opera zboruri spre Bucureşti, Berlin, Bruxelles Charleroi, Dusseldorf Weeze, Frankfurt Hahn, Londra Stansted, Milano Bergamo. De asemenea, Ryan Air negociază să opereze şi pe Aeroportul din Cluj-Napoca.


Prin deschiderea curselor Cluj-Bucureşti, Wizz Air atacă un segment de piaţă pe care compania de stat Tarom a deţinut monopolul.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter