Actualitate

Senatorul Marius Nicoară: “Atacurile împotriva aeroportului clujean sunt nejustificate”

Liberalul Marius Nicoară, “în calitate de senator al României și fost președinte al Consiliului Județean Cluj”, atrage atenția că atacurile împotriva aeroportului clujean sunt absolut nejustificate.

“Afirmațiile negative și ostile împotriva Aeroportului Internațional Cluj făcute de anumite persoane care nu au nicio legătură cu aviația, nu fac altceva decât să creeze haos și panică, să distrugă credibilitatea și încrederea în aviația civilă românească. Totodată consider că acestea aduc atingere României, interesului și siguranței naționale și solicit public instituțiilor abilitate ale statului să investigheze dacă sunt și alte interese cu privire la acțiunile denigratoare declanșate de persoane prin mass media împotriva Aeroportului din Cluj.

Trebuie să așteptăm și să lăsăm specialiștii să analizeze și să se pronunțe în legătură cu cauzele sau împrejurările producerii incidentului aviatic în care a fost implicată aeronava companiei Blue Air, înainte de a face orice fel de astfel de aprecieri. Ancheta și investigațiile specifice demarate în legătură cu incidentul aviatic din 7 ianuarie 2016 vor fi clarificatoare, prin urmare consider că este deosebit de important să așteptăm rapoartele finale”, spune Marius Nicoară.


Parlamentarul mai atrage atenția că datorita managementului performant, Aeroportul Internațional Cluj este recunoscut atât la nivel național, cât și internațional făcând parte din categoria aeroporturilor regionale moderne ale Europei.

“În evoluția sa, aeroportul a făcut parte dintr-un amplu program de dezvoltare și modernizare, în care personal m-am implicat. Mai mult, din ceea ce cunosc eu, auditurile naționale și internaționale efectuate la aeroport de specialiști de aviație au confirmat că activitatea și traficul aerian se desfășoară în condiții de siguranță și securitate.


Prin urmare, consider că afirmațiile și opiniile anumitor persoane prin intermediul mass media, pe marginea incidentului aviatic, sunt făcute pentru a servi mai degrabă scopului de a crea panică și lipsă de încredere în activitățile specifice de aviație de pe aeroportul clujean, decât de a prezenta lucrurile într-un mod obiectiv. Chiar dacă se vor face în continuare aprecieri cu privire la incidentul aviatic din 7 ianuarie 2016, consider că trebuie să ne abținem în a lansa afirmații acuzatoare nejustificate, înainte de a exista o investigație finalizată”, mai spune Nicoară.

Etichete: pnl marius nicoara
Ultimele Stiri
abonare newsletter