Actualitate

Revelion fără zăpadă, dar cu temperaturi în scădere

Temperaturile vor scădea, începând din noaptea de luni spre marți, în toată țara.

Revelion fără zăpadă, dar cu temperaturi în scădere Revelion fără zăpadă, dar cu temperaturi în scădere

De Revelion și în primele zile din 2016, vor fi între 0 şi 5 grade ziua şi între -7 şi -2 grade noaptea, iar în unele zone va ninge. Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în Crişana, temperaturile vor scădea după data de 29 decembrie, astfel că sfârşitul acestui an şi începutul de ianuarie vor fi caracterizate de un regim termic apropiat de cel climatologic specific, cu maxime de 2-4 grade şi minime între -4 şi -2 grade. Precipitaţii locale, slabe cantitativ, sunt posibile după data de 1 ianuarie.

În Transilvania, până mâine, vremea se menţine mai caldă decât ar fi normal pentru ultima decadă a acestei luni, cu temperaturi maxime între 3 şi 7 grade şi minime între -2 şi 0 grade. Apoi, vremea se va răci, la sfârşit de an şi în primele zile din ianuarie vor fi temperaturi mai apropiate de cele specifice perioadei, fiind de aşteptate medii de 0-3 grade ziua şi între -7 şi -3 grade noaptea. Precipitaţii slabe cantitativ şi trecătoare sunt posibile după 1 ianuarie.


De zăpadă se vor bucura doar cei care merg la munte. Meteorologii spun că va ninge în zona Carpaților Orientali și pe arii restrânse, în Moldova. Pe parcursul zilei de 29 decembrie, va ninge slab mai ales în Moldova, apoi în Muntenia, Dobrogea și Oltenia. În Transilvania, va ninge doar la munte.

abonare newsletter