Actualitate

Pastorul Ștefan Tomoiagă este noul Președinte al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România

Noua numire, votată în cadrul unei Adunări Generale Extraordinare, s-a realizat în contextul alegerii fostului președinte, pastorul Marius Munteanu, ca Director al Departamentului Educație al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea la nivel european.

Născut în 1975, în localitatea Vișeul de Sus, județul Maramureș, pastorul Ștefan Tomoiagă este licențiat în teologie pastorală la Institutul Teologic Adventist din Bucureşti, absolvent al unui Master în Comunicare și Relații Publice la Școala Națională de Studii Politice și Administrative și al unui Master în Consiliere al Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca.

Anterior, pastorul Ștefan Tomoiagă a slujit ca Secretar Executiv al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România și ca Președinte al Conferinței Transilvania de Nord.


De asemenea, a fost Secretar Executiv al Conferinței Transilvania de Nord, pastor al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea "Speranța" din Cluj și al celei din Câmpia Turzii.

Este căsătorit cu Adina, având un băiețel, Elis Natanael și o fetiță, Ameline.


Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea este recunoscută de Statul Român, alături de celelalte Biserici care funcționează în România, fiind cunoscută prin transparență și prin acțiunile din domeniul social, medical, educațional și al libertății religioase.

La nivel mondial, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea este implicată intens în acțiuni care urmăresc binele social având o rețea de aproape 700 de instituții medicale (clinici, dispensare, spitale și sanatorii) care deservesc 18 milioane de persoane și promovează în mod consecvent programele de asigurare a sănătății populației.

Etichete: presedinte
Ultimele Stiri
abonare newsletter