Actualitate

Medicamente interzise în tratamentul osteoartritei

<p />Medicamente precum aulin, aponil, nimesil sau coxtral vor fi interzise în tratamentul osteoartritei, deoarece pot provoca afecţiuni hepatice.

La recomandarea Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA), utilizarea medicamentelor care conţin substanţa nimesulidă urmează să fie restrânsă la tratamentul durerilor acute şi al dismenoreei primare. Va fi interzisă folosirea acestor medicamente pentru osteoartrită, care este o boală cronică şi care presupune un tratament de lungă durată, deoarece, folosite pe termen îndelungat, aceste medicamente provoacă afecţiuni hepatice. Pe termen scurt, însă, medicamentele nu sunt periculoase pentru sănătatea pacienţilor. În categoria produselor care conţin nimesulidă se află medicamentele aulin, aponil, nimesil, nise, coxtral.

La solicitarea Comisiei Europene, specialiştii EMA au declanşat o evaluare completă a beneficiilor şi a riscurilor medicamentelor care conţin nimesulidă. Rezultatele arată că „nimesulida este la fel de eficientă în tratamentul durerii acute ca şi alte medicamente antiinflamatoare precum diclofenac, ibuprofen şi naproxen”.


Nimesulida este un medicament antiinflamator nesteroidian (AINS), utilizat în tratamentul durerilor acute, în tratamentul simptomatic al formelor dureroase de osteoartrită şi al dismenoreei primare.

abonare newsletter