Actualitate

Reacție târzie. Managerul Operei Cluj, despre licitațiile trucate

După aproape o săptămână de la atacurile făcute asupra lui în ceea ce privește organizarea unei licitații trucate, directorul Operei Naționale Române din Cluj-Napoca vine cu un răspuns.

După patru zile, Florin Estefan a oferit explicații în ceea ce privește acuzațiile care i-au fost aduse în legătură cu licitația ce a avut loc săptămâna trecută. Directorul spune că este vorba de un proces de casare care a fost acceptat și aprobat în luna aprilie și trebuia să urmeze procesul de dezmembrare.

”Mie îmi pare foarte rău că unii... de fapt nu voi spune unii fiindcă știu că este vorba doar de unul, dar nu voi spune numele. Îmi pare foarte rău că din rea voință sau dintr-o chestie de răzbunare ce mă viza pe mine este târâtă instituția într-o mizerie. Este vorba de o grămadă de lucruri, de lemne, de gunoaie care s-au strâns în ultimii cinci ani fiindcă nu a fost nicio casare. Opt mii de articole. Sunt două posibilități pentru dezmembrare. Ori le dai la companii care reciclează ori ai posibilitatea să faci licitație, iar dacă există persoane interesate de acele bunuri să vină să le cumpere. L-am întrebat pe consilierul juridic și mi-a zis că se poate face o licitație dacă numesc o comisie de evaluare și o comisie de licitație. Nici nu am știut când e ora și data acelei licitații. Văzând însă că au existat nemulțumiri, am anulat licitația și voi trimite totul la reciclat” a declarat Florin Estefan, directorul general al Operei Naționale din Cluj-Napoca.


O persoană prezentă la licitația pentru înstrăinarea de instrumente muzicale de la Opera Română din Cluj-Napoca acuză conducerea instituției de fraudă și de acordare cu dedicație la preț de nimic a unor instrumente foarte scumpe.

Într-un mail primit pe adresa redacției, și nesemnat, o persoană îl acuză pe managerul Operei Române din Cluj, Estefan Florin, de faptul că licitația pentru instrăinarea de instrumente muzicale nu a fost făcută publică și de faptul mai multe persoane s-au prezentat la licitație, acestora managerul instituției promițându-le mai multe instrumente.


 

abonare newsletter