Actualitate

ANM: Cod Galben nowcasting de vânt puternic în judeţul Cluj, în următoarele ore

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, o serie de atenţionări nowcasting Cod Galben de vânt puternic, valabile până la ora 20.00, pe raza a 21 de judeţe, inclusiv în zonele montane.

sursa foto psnews.ro sursa foto psnews.ro

Astfel, în primă fază, până la ora 16.00, local în zona montană înaltă a judeţelor Suceava şi Neamţ se vor semnala intensificări ale vântului ce vor atinge şi depăşi la rafală 80 - 100 km/h.

Potrivit meteorologilor, până la oră 17.00, în judeţul Cluj se vor semnala intensificări ale vântului care vor atinge şi depăşi la rafală 55 - 60 km/h, iar în zona montană înaltă 80 - 90 km/h.


În acelaşi timp, până la ora 18.00, în judeţele Satu Mare şi Maramureş sunt prognozate intensificări ale vântului care vor atinge şi depăşi la rafală 55 - 60 km/h.

De asemenea, în următoarele cinci ore, în montană a judeţelor Argeş, Dâmboviţa Prahova şi Buzău, vântul va sufla cu 55-65 km/h.


Tot până la ora 19.00, local în judeţele Sibiu, Alba, Braşov, Covasna, Mureş şi în zona de munte aferentă intensificările vântului vor atinge şi depăşi local 55-60 km/h la rafală, iar în zona montană înaltă peste 75-85 km/h.

Nu în ultimul rând, în intervalul orar 14.00 - 20.00, local în judeţele Constanţa, Tulcea, precum şi pe arii extinse în judeţele Mehedinţi, Dolj şi Olt, în sudul judeţului Vâlcea şi local în judeţul Gorj, sunt prognozate intensificări ale vântului cu viteze ce vor depăşi 55 - 65 km/h, iar în zona de munte 70 - 80 km/h.


Avertizările de fenomene periculoase imediate /nowcasting/ se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Ultimele Stiri
abonare newsletter