Actualitate

Dâncu: Vrem un proiect care să unească Româniile, care sunt deja mai multe în lume

Vicepremierul Vasile Dâncu a declarat, la Alba Iulia, la manifestările de Ziua Naţională, că noul Guvern îşi doreşte un proiect care ”ţine de pornirea dezvoltării sociale şi economice” a României şi care, ”alături de proiectul Unirii, să poată să unească Româniile, care deja sunt mai multe în lume”.

Vasile Dâncu a spus că urmează un an important pentru România, un an în care se va încerca ”repornirea motoarele României”.

”Eu vin des la Alba Iulia, de data asta nu am venit ca persoană fizică, să spunem aşa, ci am venit din partea Guvernului să transmit un mesaj de la premierul Dacian Cioloş. Cred că este un an important pentru România anul care vine, un an în care încercăm să repornim motoarele României. Am venit aici să transmit un mesaj de încredere, un mesaj pentru a reface ceea ce până acum n-am reuşit să facem”, a spus Dâncu.


Vicepremierul a adăugat că noul guvern îşi doreşte un proiect de pornire a dezvoltării sociale şi economice a României, care, alături de proiectul Unirii, să poată ”să unească Româniile care deja sunt mai multe în lume”.

”Încercăm ca anul acesta să adăugăm un nou proiect, un proiect care ţine de pornirea dezvoltării sociale şi economice a României, care, alături de proiectul Unirii, să poată să unească Româniile, care deja sunt mai multe în lume. Avem o Românie înăuntru, avem o Românie în jurul graniţelor şi avem şi o a treia Românie în afara ţării, în diaspora. Şi încercăm ca anul acesta să construim un proiect, un proiect integrat, un proiect care să fie continuat după aceea, după alegerile din 2016, de cei care vor fi aleşi în mod legitim ca să conducă România şi pentru asta le cerem oamenilor să-şi asume responsabilităţi, să accepte schimbarea, să accepte faptul că România are nevoie în acest moment de un suflu nou şi are nevoie de consens”, a mai spus Dâncu.


Vasile Dâncu şi-a exprimat încrederea că anul viitor va fi ”un an al consensului şi sub semnul lui 1 Decembrie, al Unirii”.

”Cred că anul viitor va fi un an al consensului şi sub semnul lui 1 Decembrie, al Unirii, cred că vom reuşi împreună cu clasa politică, împreună cu cetăţenii, într-un dialog civic, să construim un nou proiect pentru România. Aceasta este ambiţia noastră şi este gândul nostru de 1 Decembrie şi cred că prin asta suntem la unison cu oamenii care îşi doresc acelaşi lucru de la un nou guvern şi poate că doresc chiar o repornire a motoarelor României din toate punctele de vedere”, a mai spus Vasile Dâncu.


Vicepremierul Vasile Dâncu participă, marţi, la Alba Iulia, la manifestările de Zila Naţională.

Ultimele Stiri
abonare newsletter