Actualitate

USA Today recomandă Clujul ca destinație turistică

Clujul, Capitala Europeană a Tinerilor 2015 este încadrat în topul celor 10 oraşe europene cu mistere ascunse pentru tinerii fascinaţi de călătorii şi distracţie.

Prestigiosul cotidian american USA Today a inclus Clujul printre cele mai bune 10 destinații din Europa recomandate tinerilor. Alături de Cluj-Napoca, printre recomandările jurnaliștilor americani se mai află orașele Aarhus din Danemarca, Belgrad din Serbia, Bilbao din Spania, Ghent din Belgia, Ljubljana din Slovenia, Lugano din Elveția, Porto din Portugalia, Riga din Letonia și Tesalonic din Grecia. Includerea Clujului în lista recomandărilor publicate de USA Today vine la doar câteva zile după ce redactorii celebrului ghid de călătorie Lonely Planet au declarat Transilvania drept destinația de excelență a anului 2016.

Ce scrie USA Today

Secțiunea destinată tinerilor de pe USA Today, college.usatoday.com, menționează în materialul dedicat Clujului că acest oraș este capitala neoficială a Transilvaniei și, totodată, Capitala Europeană a Tineretului în 2015. Un atu al Clujului este, în opinia redactorilor cotidianului american, numărul mare al studenților, dar și viața intensă de noapte pe care o oferă orașul. USA Today mai menționează printre atracțiile oferite de Cluj și festivaluri precum Untold, care a devenit, după prima ediție, cel mai mare festival din România, care a adus în Transilvania cei mai buni DJ de pe continent. Un alt avantaj pentru tinerii americani care sunt îndemnați să viziteze Clujul este faptul că orașul este legat, prin intermediul unor curse aeriene low-cost, de principalele orașe de pe continent.


“Fiind desemnat unul dintre cele mai mari oraşe ale Romaniei, Clujul este renumit şi pentru populaţia numeroasă a studenţilor care fac oraşul să vibreze cu fiecare ocazie. Oraşul se mai poate lăuda şi cu cea mai bună viaţă de noapte, cele mai frumoase petreceri, dar nu în ultimul rând preţuri foarte avantajoase. Acest oraş este renumit şi ca gazda pentru festivalul Untold, ce în urmă cu un an a adunat tineri din toată lumea la cel mai răsunător spectacol din România. Clujul oferă o şansă nemaipomenită distracţiilor şi libertăţii”, se arată în articolul citat.

Alături de alte oraşe ale Europei, precum Aarhus-Danemarca, Belgrad-Serbia, Bilbao-Spania, Ghent-Belgia, Ljubljana-Slovenia, Lugano-Elveţia, Porto-Portugalia, Riga-Letonia şi Thessaloniki - Grecia, Cluj-Napoca este al patrulea oraş în topul citat recomandat tinerilor pentru călătorii din care pot rămâne cu amintiri frumoase şi distracţii pe cinste.


Articol scris de Spiru Oana Alexandra, studentă la Jurnalism, FSPAC-UBB

abonare newsletter