Actualitate

Ambasada României în Franța roagă cetățenii să rămână în case și la birouri după atentatele de vineri seara

Oficialii Ambasadei Române în Franța roagă cetățenii români să informeze autoritățile cu privire la cetățeni români care se află într-o situație de urgență generată de atentatele în curs.

„Rugăm cetățenii români aflați în regiune pariziană să respecte avertismentele de siguranță transmise de autoritățile franceze și să evite orice deplasare. Dacă dețineți informații despre cetățeni români care se află într-o situație de urgență generată de atentatele în curs, contactați Ambasada României la Paris pe numerele: +33 (0) 68 07 13 729 și +33 (0) 1 47 05 07 55 sau pe adresa de email paris.consul@mae.ro.
Prefectura de Poliție din Paris recomandă ca înurmătoarele ore cei care se găsesc la domiciliu sau în localuri profesionale să evite orice ieșire. Instituțiile publice trebuie să întărească supravegherea intrărilor și să-i primească pe cei care solicită și să întrerupă evenimentele sau manifestările care au loc în exterior”, a scris oficialii ambasadei pe pagina de Facebook.

Cel puţin 140 de persoane au fost ucise în urma unor atentate teroriste multiple ce au avut loc, vineri seară, în mai multe zone din Paris. Potrivit ultimelor informaţii, aproximativ 100 de persoane au fost ucise în urma unei luări de ostatici la sala de spectacole Bataclan, unde avea loc un concert al grupului hard rock Eagles of Death Metal. Cel puţin două explozii, comise aparent de terorişti sinucigaşi, au avut loc în zona stadionului "Stade de France", în timpul unui meci de fotbal între reprezentativele Franţei şi Germaniei. În paralel, teroriştii au deschis focul cu arme automate la restaurante şi terase din zonele Bichat, Charonne şi Bataclan, situate în centrul Parisului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter