Actualitate

Tânăr antreprenor clujean, pasionat de squash – GALERIE FOTO

Pentru mulți oameni poate însemnă o ieșire din cotidian, pentru cei pasionați s-a format un viciu cu un efect benefic. Squash-ul începe să devină un sport popular în Romania, iar oamenii atrași sa pășească într-o astfel de sală. Bota Alex Valentin are 24 de ani și a absolvit Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, departamentul de Construcții, și este un tânăr antreprenor pasionat de squash.

A deschis o afacere promițătoare în domeniul sportiv în Cluj-Napoca și oferă clujenilor un mediu pe măsura așteptărilor tuturor celor dornici de a practica acest sport atractiv.  

1.     Unii oamenii au tendința de a compara squash-ul cu tenisul, pe ce se bazează?


Bota Alex Valentin: Squash-ul nu  seamană cu tenisul decât atunci când se folosește racheta. Când se practică, se ard mult mai multe calorii, se execută lovituri plate, iar mingea este una de o dimensiune mult mai mică și de cauciuc.

2.      În timp, numărul terenurilor de squash în Romania, a crescut. Vezi acest nou sport introdus ca un sport olimpic? 


Bota Alex Valentin: Este adevarat, ia amploare foarte rapid, în anul 2010 s-a depus prima cerere ca squash-ul să fie recunoscut ca sport oficial în România.

3.     De unde ai avut ideea de a înființa o sală de squash?


Bota Alex Valentin: Deși eram pasionat de fotbal, vroiam să am propriul meu teren sintetic, în scurt timp am jucat o partida de squash si mi-a placut foarte mult,  asa am avut ideea de a infiinta loc acesta, pentru ca si alti oameni sa aiba ocazia de a experimenta acest sport.

4.     Consideri că este un sport ce poate fi practicat de către toți oamenii sau există o anumită tipologie?


Bota Alex Valentin: Consider că toți oamenii pot să îl practice, de la copii până la vârstnici, este un sport inteligent, social, poate fi practicat individual dar ofera și opțiunea jocului de dublu.

5.     Ai fost sprijinit de cineva când ai deschis această afacere?


Bota Alex Valentin: Am fost sprijinit de familie, în special de prietena mea.  Este un început de drum pe propriile puteri.

6.     Care sunt costurile pentru a practica acest sport? De ce echipament ai nevoie?

Bota Alex Valentin: Costurile sunt acceptabile având în vedere că iesi în câștig la prețul unui abonament valabil 5 săptămâni. Ai nevoie de un echipament sportiv, bineințeles, rachetele și mingile fiind puse la dispoziție de noi, vestiarele și de asemenea cele 3 terenuri de squash.

7.     Va avea loc între 13-15 noiembrie Campionatul Național de Squash, în Cluj-Napoca. Ești și tu implicat?

Bota Alex Valentin: Bineinteles, am pus sala la dispoziție și am sponsorizat organizatorii. În viitor, vom organiza  la Squash it concursuri unde jucatorii de squash vor avea posibilitatea de a cunoaște alți oameni care împărtășesc aceeași pasiune și ocazia de a câștiga premii în aceste competiții plus alte surprize.

Este unul dintre cele mai sănătoase sporturi, este o modalitate de distracție, unde, în timpul unei partide de squash poți să arzi 1500 de calorii, și fiind un proces cardio se antrenează majoritatea grupelor de mușchi.

Articol scris de Ioana Tîrnovean, studentă la Jurnalism, FSPAC-UBB

abonare newsletter