Actualitate

UPDATE Clujul, din nou în stradă

Pentru a doua zi consecutiv clujenii s-au prezentat în stradă. Aproximativ 900 de persoane s-au strâns în centrul Clujului pentru a-și exprima nemulțumirile față de guvernare. În același timp, la București protestează 10.000 de oameni, în total fiind vorba de 15.000 de manifestanți la nivel național.

UPDATE 21:50 - Protestul ajunge înapoi în Piața Unirii, oamenii aplaudă și cântă ”Haideți cu noi”. S-a ținut un ultim moment de reculegere.

UPDATE: 21:39 - Protestatarii au ținut un moment de reculegere în fața Primăriei. Numărul e în scădere, momenat fiind maximum 500 de persoane.


UPDATE: 21:19 - Mulțimea își continuă traseul spre primărie scandând „Să vă fie frică, poporul se ridică”, „Schimbare, schimbare, noi suntem schimbarea”, „România privește cerul, mâine cade tot sistemul”

UPDATE: 21:12 - Protestul ajunge în fața Prefecturii.


UPDATE: 21:00 - În fața Inspectoratului pentru Situații de Urgență Avram Iancu se aplaudă și se fluieră în cinstea pompierilor.

UPDATE: 20:52 - Când a aflat de explozia de la fabrica de pâine din Brașov, unde cel puțin trei oameni au fost răniți și alți zece sunt prinși sub dărâmături, mulțimea a îngenuncheat în semn de solidaritate.


UPDATE: 20:36 - Protestatarii se îndreaptă către centru pe bulevardul 21 Decembrie. Câteva tiruri au animat mulțimea claxonând în semn de solidaritate.

UPDATE: 20:19 - Aproape 900 de oameni ajung la Biblioteca Județeană „Octavian Goga” și la Consiliul Județean.


UPDATE:19:53 - Protestul se mută pe Calea Dorobanților. Lumea scandează „Dacă vă pasă, ieșiți din casă!”. Numărul protestatarilor e în continuă creștere, momentan sunt aproximativ 500 de persoane. Oamenii s-au oprit în fața tribunalului și se strigă „Parlament penal, marș la tribunal!”. Se îndreaptă spre DNA.

UPDATE: 19:42 - Mulțimea se îndreaptă spre Eroilor. „Vrem spitale, nu catedrale!”. Numărul protestatarilor a crescut la 300.


UPDATE: 19:16 - Protestatarii au început manifestația printr-o îngenunchiere în memoria celor decedați în incendiul de vinerea trecută. Participanții strigă „Colectiv! Colectiv! Colectiv!”, ”Daniel du-te după Viorel!”, „Parlament penal, mers la tribunal!”, „Jos Tăriceanu!”

 

Pe Facebook s-au creat 3 evenimente independente pentru protestul din seara asta: „Tăcerea și corupția ucid. Colectiv!”, „ Anonymous Cluj #Romania2015”, „ 5 Noiembrie-1 Decembrie 2015 ! Mobilizare nationala ! Clujul iese in strada”.

Referitor la protestele de la Cluj Napoca Boc declara că „Mi-e clar că partidele politice ce nu vor ţine cont de vocea cetăţenilor vor avea de pierdut mult. Am învăţat şi în 2012, am ţinut cont de vocea cetăţenilor şi cred că, într-o democraţie, titularul puterii este poporul, el o deleagă temporar această putere spre a fi exercitată de către reprezentanţi, iar când poporul doreşte altceva şi reprezentanţii lui trebuie să se conformeze şi, din acest punct de vedere, cred că soluţia alegerilor anticipate este soluţia în concordanţă cu exigenţele funcţionării unui stat democratic".

Pe paginile evenimentelor de pe Facebook se pot citi mesaje ca „Să vă fie frică de noi, atunci când ne vom ridica!”, „Nu mai există cale de întoarcere, nu mai facem niciun compromis! Nu mai vrem ca miliarde din banii noștri să fie aruncați pe 'combaterea terorismului' într-o țară în care refugiații plâng când ajung la granița ei; Nu mai vrem bani pentru întărirea statului polițienesc, pentru întărirea statului care ne controlează viața privată! Vrem ca banii noștri să meargă înspre spitale și autostrăzi, înspre școli și medicină de urgență!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter