Actualitate

Emil Boc, la ieşirea din DNA: „Partidele care nu ţin cont de cetăţeni vor pierde mult, titularul puterii e poporul”

Emil Boc a declarat, joi, la ieşirea din DNA, unde a fost audiat în noul dosar al Elenei Udrea, că partidele politice care nu vor ţine cont de vocea cetăţenilor şi dorinţele poporului vor avea de pierdut foarte mult.

sursa foto Agerpres sursa foto Agerpres

Întrebat, la ieşirea de la DNA, cum vede manifestaţiile care au loc după tragedia de la clubul Colectiv, Emil Boc a declarat: "Mi-e clar că partidele politice ce nu vor ţine cont de vocea cetăţenilor vor avea de pierdut mult. Am învăţat şi în 2012, am ţinut cont de vocea cetăţenilor şi cred că, într-o democraţie, titularul puterii este poporul, el o deleagă temporar această putere spre a fi exercitată de către reprezentanţi, iar când poporul doreşte altceva şi reprezentanţii lui trebuie să se conformeze şi, din acest punct de vedere, cred că soluţia alegerilor anticipate este soluţia în concordanţă cu exigenţele funcţionării unui stat democratic".

Întrebat cum au decurs audierile la procuror, Emil Boc a spus că a dat o declaraţie de martor în dosarul Elenei Udrea, privind modul de finanţare al partidului.


Întrebat de ce crede că Udrea l-a nominalizat în declaraţia ei la DNA, Boc a răspuns că este convins că aceasta va face precizările necesare.

Emil Boc a precizat că în anul 2012 a fost candidat la alegerile locale de la Cluj şi că şi-a concentrat atenţia şi activitatea pe campania electorală de acolo, fiind o competiţie "destul de grea".

Ultimele Stiri
abonare newsletter