Actualitate

Adrian Oros a demisionat de la conducerea USAMV

Deputatul liberal Adrian Oros a demisionat joi din funcția de prorector al USAMV Cluj. Parlamentarul și-a motivat gestul susținând că nu vrea ca universitatea să fie implicată în dispute politice.

“Pentru a nu implica Universitatea de Ştiinte Agricole şi Medicină Veterinară Cluj Napoca în disputa între mine, ca şi membru al Comisiei pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport din Camera Deputaţilor, şi unii reprezentanţi din Ministerul Educaţiei și Cercetării Științifice, găsesc de cuviinţă să demisionez din funcţia de Prorector al USAMV Cluj”, a declarat Oros.

Decizia privind demisia vine după ce miercuri Oros a cerut Ministrului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Sorin Cîmpeanu, să-l demită de urgenţă pe Ioan Ştefan Groza din funcţia de director general al Direcţiei Generale pentru Învăţământ Superior din cadrul MECS, în  urma “relatărilor stupefiante” din mass-media referitoare la organizarea scandaloasă de către acesta a unei întâlniri finanțate din fonduri europene, la Predeal, și la care au participat reprezentanți ai patru universități.


“În urma relatărilor stupefiante din mass-media din aceste zile legate de subiectul organizării scandaloase de către dl Ioan Ştefan Groza, director general al Direcţiei Generale pentru Învăţământ Superior din cadrul MECS, a întâlnirii finanţate din fonduri europene care a avut loc în cursul lunii ianuarie a.c., la Predeal, vă solicit, domnule ministru Sorin Cîmpeanu, să-l demiteţi de urgenţă pe dl Groza.

Mai precis, întâlnirea de peerlearning având ca tematică „Facilitarea inserţiei în piaţa forţei de muncă a absolvenţilor de învăţămînt universitar" finanţată prin POSDRU/155/1.2/S/139950 "Îmbunătăţirea calităţii sistemului naţional de învăţământ superior în conformitate cu schimbările societăţii bazate pe cunoaştere şi cu dinamica pieţei muncii", al cărei manager de proiect a fost dl Ioan Stefan Groza, nu a fost un eveniment cu expuneri legate de programul comunicat participanţilor, aşa cum era de aşteptat, ci unul cu expuneri ... ale mişcărilor unor dansatoare aduse special.


Astfel, această întâlnire a fost în acelaşi ton cu viziunea fostului secretar de stat, Vasile Şalaru, privind promovarea cursurilor de educaţia nonformală şi informală, culmea tot pentru facilitarea inserţiei în piaţa muncii a absolventelor de liceu, după deviza: „Pieptul în faţă, dosul în spate şi să leşine băieţii", spunea zilele trecute Adrian Oros.

Acum Oros subliniază că demiterea acestuia este necesară având în vedere că prin organizarea acelei acţiuni neonorante,  Groza a compromis membrii comunităţii academice din patru universităţi de prestigiu din România și a pus semne de întrebare asupra modului de derulare a tuturor proiectelor POSDRU coordonate de către MECS.


“Astfel s-a mai dat o palmă imaginii Ministerului condus de dumneavoastră, este  absolut necesar, domnule Cîmpeanu, să-l revocaţi din funcţie pe domnul Groza”, a completat Oros.

Ultimele Stiri
abonare newsletter