Actualitate

Boc o dă la întors. Nu betonăm Someşul, ci realizăm un zid de sprijin

După ce lucrările de excavare au continuat pe malul Someşului şi societatea civilă este decisă să iasă pentru a doua oară în stradă, reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca spun că în realitate “nu este vorba despre o betonare a Someşului, ci de realizarea unui zid de sprijin necesar realizării spaţiului pietonal şi pistelor de biciclete”.

somesulnostru somesulnostru

Primăria susţine că proiectul privind “modernizarea tramei stradale şi acces la zona industrială - în municipiul Cluj-Napoca”, care include modernizarea din zona Splaiului Independenţei, a fost aprobat conform procedurilor legale şi are toate avizele necesare şi că acesta a fost aprobat conform soluţiei propuse prin Planul Urbanistic Zonal - strada George Coşbuc - Splaiul Independenţei - strada Uzinei Electrice, validat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

“În urma solicitărilor şi consultărilor cu reprezentanţii societăţii civile, Primăria a acceptat modificarea destinaţiei finale a benzii suplimentare care se realizează pe Splaiul Independenţei, din bandă rutieră, în pistă pentru biciclişti şi pietoni. Nu este vorba despre o betonare a Someşului, ci de realizarea unui zid de sprijin necesar realizării spaţiului pietonal şi pistelor de biciclete. Lucrările se vor derula astfel încât să fie afectat cât mai puţin spaţiul verde aferent, iar după finalizarea lucrărilor, vor fi replantaţi alţi arbori, conform configuraţiei zonei. Facem precizarea că pe porţiunea de teren dintre Opera Maghiară şi Podul Garibaldi va rămâne un spaţiu verde cuprins între 1,5 şi 3 metri. În prezent, pe Malul Someşului se derulează lucrări în vederea introducerii cablurilor în subteran (inclusiv cele aparţinând Companiei de Transport Public), iar după finalizare, zona va fi acoperită şi redată ca spaţiu verde. Chiar dacă în timpul desfăşurării lucrărilor pare afectată o zonă mai mare, la finalul lucrărilor taluzul va fi refăcut şi înierbat”, susţin reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca.


Proiectul “Modernizarea tramei stradale şi acces la zona industrială - în municipiul Cluj-Napoca” este finanţat din fonduri europene, valoarea contractului de execuţie ridicându-se la suma de 53.092.092,2 lei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter