Actualitate

Fost fotograf Monitorul de Cluj, trei premii la concursul foto „Someș Expus” - FOTO

Într-un context în care Someșul și integrarea acestuia în peisajul Clujului sunt subiectul unor dezbateri tot mai aprinse, clujenii vor avea la dispoziție un nou mod de a redescoperi râul, în urma concursului foto „Someș Expus”. Imaginile care au câștigat primele două locuri în acest concurs sunt expuse în Parcul Central, pe panouri aflate în zona Operei Maghiare, respectiv Cluj Arena.

Din 65 de lucrări înscrise în concurs juriul alcătuit din Andreea Câmpean, Dorel Găină, Mihaela Miron, Vlad Sulea și Dan Burzo a selectat 18 fotografii; acestea au fost incluse într o expoziție găzduită până în 26 noiembrie de librăria Cărturești din Iulius Mall Cluj.

Locul I a fost câștigat de Radu Pădurean; fotografia sa a fost reprodusă pe 300 de postere care vor fi distribuite gratuit și va fi expusă în parc. Pe locul II s-a clasat o fotografie semnată Ania Ciotlăuș, iar pe locul III o fotografie realizată, de asemenea, de Radu Pădurean. Autorii celorlalte imagini incluse în expoziție sunt Cătălin Andrei, Loredana Bertișan, Alexandra Brezeanu, Daniela Brezeanu, Alexandra Cristolțan, Traian Nechita și Roxana Pop.


„Am evaluat atât calitățile fotografice ale imaginilor din concurs – precum cromatica, compoziția sau expunerea – cât și reprezentantivitatea subiectului ales pentru Someșul din Cluj, starea și spiritul locului suprinse în fotografie”, spune Vlad Sulea, membru al juriului.

Autorii celor mai bune trei fotografii au primit genți și tricouri Street Delivery, câte un exemplar din cartea „Despre fotografie” de Susan Sontag și abonamente la aplicația online Moqups.

Ultimele Stiri
abonare newsletter