Actualitate

Evaluarea Naţională s-a încheiat

<p />La nivelul judeţului Cluj au fost înscrişi 6.037 de elevi la Evaluarea Naţională în cele 137 de centre de examinare.

Azi s-a desfăşurat ultima probă a examenului de Evaluare Naţională pentru elevii din clasa a VIII-a, proba Matematică.

La nivel naţional, peste 220.000 de elevi de clasa a VIII-a au susţinut azi ultima probă din cadrul Evaluării Naţionale, la matematică. Elevii au avut la dispoziţie 120 de minute pentru a rezolva subiectele. Potrivit câtorva dintre elevii care au susţinut azi proba, subiectele au fost destul de grele, mai ales subiectul 3. “A fost bine, un pic mai greu ca la română, dar am ştiut. Sper să iau un 8 sau 9”, a spus Lăcrimioara, elevă în clasa a VIII-a. Elevi vor fi repartizaţi la liceu pe baza mediei de la această evaluare şi a celei generale din clasele V-VIII.


Fără probleme şi la mate

Evaluarea naţională s-a desfăşurat normal, iar faptul că în mass-media nu au apărut informaţii negative arată că lucrurile se desfăşoară firesc, aşa cum ar fi fost cazul să se desfăşoare întotdeauna, a declarat azi ministrul Educaţiei Daniel Funeriu. “Din punctul meu de vedere suntem într-o situaţie de normalitate, lucrurile s-au desfăşurat firesc, mulţumesc echipei ministerului şi inspectoratelor şcolare pentru corectitudine. Faptul că această evaluare naţională nu a fost subiect negativ de presă arată că lucrurile se desfăşoară firesc aşa cum ar fi fost cazul să se desfăşoare”, a adăugat ministrul, potrivit Mediafax. De asemenea, Funeriu a mai spus că speră ca şi bacalaureatul să se desfăşoare în continuare pe “coordonatele firescului”.


Afişarea primelor rezultate este programată vineri, 24 iunie, până la ora 14.00. În aceeaşi zi, între orele 14.00 şi 18.00, pot fi depuse contestaţiile, care vor fi soluţionate în 25 şi 26 iunie. Afişarea rezultatelor finale, după contestaţii, va avea loc în data de 27 iunie.

abonare newsletter