Actualitate

Demonstraţie hipică la Cluj: cum vânau şi luptau hunii – GALERIE FOTO

Vulturii din Călata/ Kalotaszegi Turul Nomád Hagyományőrző Egyesület organizează o demonstraţie hipică care va avea loc duminică, 4 octombrie, ora 13 în Cluj-Napoca, zona Cetăţuia, spaţiul dintre hotelul Belvedere şi turnul paraşutiştilor. Călăreţii vor prezenta tactici de vânătoare şi luptă, dar şi viaţa nomadă a hunilor şi a altor popoare din Est.

La finalul spectacolului – în limita disponibilităţii – cei prezenţi vor avea posibilitatea de a călări. La locaţie se poate ajunge (coborând la staţia Trâmbiţaşului) folosind autobuzul 38 din Piaţa Mihai Viteazul.

Vulturii din Călata, cunoscuţi şi sub numele de Călăreţii de la Stana sunt una dintre cele mai vechi trupe de reconstituire istorică din România, prezentând spectacole hipice în diverse localităţi din Transilvania de peste un deceniu.


Vulturii din Călata s-a format pentru păstrarea şi prezentarea tradiţiilor maghiare şi a popoarelor nomade (sciţi, sarmaţi, huni, avari, pecenegi, cumani) din secolele IV-XIV.

Asociaţia prezintă stilul de luptă, modul de viaţă, portul, jocurile şi tradiţiile popoarelor nomade.


Toate prezentările sunt călare, se folosesc cai din rasa autohtonă huţul.

Echipamentele, ţinuta, armele, harnaşamentul caiilor au la bază modele folosite şi în ziua de azi de către popoarele nomade, sau reconstituiri ale descoperirilor arheologice ori după descrieri apărute în diferitele cronici, în mare măsură fiind executate de membrii asociaţiei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter