Actualitate

Caz dramatic! Câine abandonat pe străzi cu un lanț încarnat în gât

Câinele abandonat a fost salvat de un medic veterinar după ce stăpânul l-a legat la gât direct cu un lanț prins cu lăcat, fără a folosi și o curea.

SURSA FOTO: DEJEANUL.RO SURSA FOTO: DEJEANUL.RO

Cum patrupedul era în creștere, nimeni nu i-a mai lărgit lanțul de la gât, astfel încât acesta s-a încarnat, provocându-i animalului răni grave, relatează jurnaliștii de la Dejeanul.ro.

Câinele a fost dus ieri la cabinetul medicului veterinar Marcel Trambitas de către un dejean.


Conform acestuia, patrupedul se afla pe o stradă din Dej încă de acum câteva luni, dar abia ieri s-a apropiat de el și i-a văzut rana gravă din zona gâtului, formată din cauza lanțului metalic prins cu lăcat.

Medicul veterinar i-a tăiat lanțul și i-a curățat rănile. Lanțul abia îi permitea bietului cățel să respire.


Reprezentanții cabinetului veterinar au aflat cine este proprietarul câinelui. Este vorba despre o familie din județul Sălaj, care deși avea obligația să anunțe la medicul veterinar din comună dispariția animalului, nu a facut-o. Proprietarul a fost anunțat despre faptul că patrupedul a fost găsit în Dej, dar acesta a declarat că nu îl mai dorește deoarece l-a înlocuit la scurt timp după dispariție. Asociația Anima Pro Terra se va ocupa de îngrijirea cățelului, până când cineva își va dori să o adopte.

Dacă va fi dat pe mâna autorităților, proprietarul riscă amendă penală sau chiar închisoarea între 6 luni și trei ani.

Etichete: ranit dej caine
abonare newsletter