Actualitate

Swimathon 2015 și-a atins scopul. O elevă eminentă din Cluj-Napoca a început anul şcolar cu speranţe noi

Roxana Todea, adolescenta pentru care mai mulți tineri au înotat la Swimathon 2015, va beneficia de o bursă din partea Fundaţiei Comunitare Cluj.

Echipa InfoTrafic, formată din Dan Chiuzbăian şi Andrei Ţarcă, a înotat într-o oră 55 de lungimi de bazin, iar echipa Cloud Troopers, care s-a alăturat proiectului nostru, a reuşit să parcurgă 58 de lungimi de bazin.

„Obiectivul nostru declarat a fost să strângem 8.000 de lei, pentru ca Roxana Todea, o adolescentă cu rezultate foarte bune la şcoală, care provine dintr-o familie modestă, să îşi poată continua studiile fără griji materiale”, au declarat organizatorii competiției.


Cei peste 275 de înotători intraţi în cursa Swimathon Cluj 2015 au parcurs împreună 8.109 de lungimi de bazin, echivalentul a peste 162 de kilometri, în cadrul celei de-a şaptea ediţii a evenimentului. Mai mult de 600 de susţinători au contribuit la mobilizarea a peste 100.000 de lei, din care 20.000 de lei au fost strânşi direct la faţa locului.

Organizat de Fundaţia Comunitară Cluj, evenimentul dedicat strângerii de fonduri pentru cauzele comunităţii a atras peste 1.000 de participanţi într-o singură zi - înotători, prieteni, susţinători şi spectatori.


Roxana Todea are 16 ani şi este elevă în clasa a IX-a, la Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca. În ciuda greutăţilor, Roxana a terminat gimnaziul ca şefă de promoţie, fiind lăudată de profesorii ei, în frunte cu dirigintele, care a şi recomandat-o pentru programul de burse al Fundaţiei Comunitare Cluj, anul trecut.

Ea este chiar instructorul unei echipe de majorete, alături de care a participat la competiţii, fiind răsplătiţi cu premii. Chiar dacă ea nu are o situaţie financiară foarte bună, a ales să continue şi această activitate fără să ceară vreo răsplată materială, cheltuind din puţinii ei bani ca să le înveţe pe alte fete, mai mici, cum se face „cheerleading-ul”.


Roxana ar vrea să fie psiholog, după experienţa ei proprie cu anxietatea. Ar vrea să fie şi avocat, ca să lupte împotriva nedreptăţilor, după experienţele triste prin care a trecut familia ei. Nu în ultimul rând, ar vrea să fie programator, pentru că îi place „să se joace” cu cifre şi coduri.

De aceea, organizatorii swimathonului au hotărât să o susţină şi să strângă fonduri pentru ca Fundaţia Comunitară Cluj să îi ofere o bursă lunară, care o va ajuta măcar puţin pe Roxana să îşi împlinească visurile.

Ultimele Stiri
abonare newsletter