Actualitate

Aeroportul Cluj a sărbătorit pasagerul cu numărul 1.000.000

Anul acesta, pasagerul cu numărul 1.000.000 al Aeroportului Internaţional Avram Iancu din Cluj-Napoca a fost atins cu două luni mai devreme decât anul trecut.

Pasagerul cu numărul 1.000.000 al Aeroportului din Cluj este o angajată a Băncii Transilvania care s-a aflat, joi, în cursa Tarom Bucureşti – Cluj. Pasagerul norocos a fost premiat cu un zbor oriunde în Europa, cu Tarom, premiul fiind valabil un an. De asemenea, a primit premii şi din partea altor companii aeriene.

Pasagerul cu numărul 1.000.000 a spus că a fost în delegaţie în Bucureşti şi că zboară des, mai ales în interes de serviciu. A aflat că este pasagerul norocos în timpul zborului când i-a fost înmânat un plic în care scria că este pasagerul cu numărul 1.000.000.


David Ciceo, directorul Aeroportului Cluj a declarat că vor fi introduce noi curse în viitorul apropiat. “Anul acesta, avem pasagerul 1.000.000 cu două luni mai devreme având în vedere destinaţiile noi, creşterea traficului, noi frecvenţe. Au crescut ca număr de pasageri toate companiile aeriene, Lufthansa, Tarom, Wizzair. În continuare, după cum cunoaşteţi, avem destinaţii noi. Din 19 decembrie o să avem Cluj-Dubai, de două ori pe săptămână, un zbor foarte important pentru oraşul nostru şi vom avea din 28 martie 2016, Memmingem, la o oră de Munchen, cu Wizzair, de două ori pe săptămână. Anul viitor vom avea creşteri de frecvenţe, compania LOT din 4 ianuarie 2016 va începe zboruri Cluj-Vraşovia de patru ori pe săptămână. De asemenea, suntem în negocieri şi cu alte companii aeriene”, a afirmat Ciceo.

Conducerea aeroportului estimează că până la sfârşitul anului va depăşi 1.4 milioane pasageri. “Estimăm că vom depăşi 1,4 milioane pasageri. Anul trecut am avut 1.180.000 pasgeri. Suntem bucuroşi că putem contribui direct la zborurile turistice ale clujenilor, economice. Estimăm că anul viitor vom depăşi 1,6 milioane pasageri. Cele mai importante proiecte sunt realizarea conexiunii de cale ferată a transportului intermodal, conform masterplanului fiind obligaţi să ne conectăm la calea ferată până în 2025; extinderea pistei la 3.500 de metri şi extinderea platformelor de parcare a aeronavelor”, a mai spus David Ciceo.


Pe primele şase luni, traficul a crescut cu 30%. Anul se va încheia cu o creştere de aproximativ 22-23%. Pe primele şase luni, Aeroportul Internaţional Avram Iancu a fost pe locul trei în Europa la creştere, la categoria aeroporturilor între 1 şi 5 milioane pasageri. 

Etichete: david ciceo
Ultimele Stiri
abonare newsletter