Actualitate

Povestea dramatică a unui căţel salvat de la moarte de un englez şi un medic veterinar

Un cetăţean englez, stabilit în Gherla, a avut o mare nedumerire marţi dimineaţa, când se plimba în apropierea digului cu câinele său: auzea un lătrat foarte aproape, dar nu vedea nici un câine.

Când s-a uitat mai atent, omul a găsit şi animalul: la o adâncime de 3-4 metri, câinele a rămas blocat pe marginea îngustă a unui perete, pe capacul unui stavilar, informează gherlainfo.ro.

David, bărbatul în vârstă de 67 de ani, neobişnuit cu procedurile din România, a contactat o asociaţie de protecţie a animalelor, care l-a pus în contact cu un medic veterinar din Gherla.


Englezul l-a sunat pe medicul Andrei Hiticas. Acesta a urcat rapid într-un taxi şi s-a deplasat pe malul Someşului, iar apoi a solicitat intervenţia pompierilor.

Medicul a fost coborât cu frânghii în interiorul stavilarului, unde a legat câinele cu o sfoară, ambii fiind apoi traşi de pompieri afară.


Căţelul era slăbit şi uscat, semn că se afla acolo de câteva zile, timp în care nu mai mâncase nimic. Animalul a fost consultat să nu aibă răni şi apoi i s-a dat drumul. Bucuros, căţelul s-a îndreptat spre casele din apropiere, semn că locuia în zonă.

Cel mai probabil, animalul a căzut în apă şi nu a mai reuşit să iasă, singura salvare fiind să urce pe capacul de la stavilar.


Câinele a avut mare noroc: zona în care se află stavilarul este foarte puţin circulată, iar dacă nu ar fi avut norocul să treacă englezul salvator pe acolo, ar fi putut să moară de foame sau înecat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter