Actualitate

Un preot ortodox din cadrul Mitropoliei Clujului s-a sinucis în casa parohială

Cel care l-a găsit pe preotul Cornel Petran (foto), din satul Șuțu, județul Cluj este prim-coratorul bisericii. Omul a sunat îngrozit la 112 și a anunțat că a intrat în casa parohială și l-a găsit pe preotul paroh, spânzurat de un calorifer.

sursa foto: evz.ro sursa foto: evz.ro

Preotul Cornel Petran a lăsat un bilet de adio. Polițiștii care au fost la fața locului, susțin că preotul s-a spânzurat cu ajutorul unei curele și că în biletul de adio, găsit pe masa din bucătărie, acesta și-a explicat gestul. ”A fost părăsit de soție și a precizat că nu mai poarte trăi în situația dată. Alte motive nu a avut. După cercetări am stabilit că este vorba despre o sinucidere”, a declarat un polițist clujean, informează Evz.ro.

Gestul preotului din Șuțu l-a șocat chiar și pe mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuț. Acesta a declarat că va dispune o anchetă în acest caz deoarece a rămas șocat de gestul părintelui Petran.”Era un preot tare bun, liniștit și calm. În această vară am fost la el la biserică și am sfințit, împreună, iconostasul”, a declarat IPS Andrei.


Apropiații preotului Șuțu susțin că acesta a fost îngrozit de faptul că ar putea fi caterisit, dat afară, din rândul clerului, din cauza faptului că a fost părăsit de soție. ”În canoanele bisericii este obligatoriu ca un preot să fie căsătorit. Sunt foarte puține excepțiile în care preoții au fost lăsați să mai slujească în continuare, după ce au divorțat”, spune un preot ortodox.

Ultimele Stiri
abonare newsletter