Actualitate

Aglomerația din oraș nu va fi rezolvată prea curând. Studiul de trafic, blocat din cauza străzilor șantier

Studiul de trafic care a început în Cluj-Napoca în luna februarie a acestui an nu va fi gata până la sfârșitul anului din cauza lucrărilor de modernizare a străzilor din tot orașul.

În luna februarie, pe mai multe străzi din oraș au fost montate cabluri conectate la un dispozitiv. Scopul acestora este acela de a realiza diferite măsurători ale traficului din Cluj-Napoca. La jumătate de an de la începerea proiectului, rezutatele nu sunt încă disponibile. Cel mai probabil, studiul de trafic va fi gata la sfârșitul anului. “Din nefericire, experții au spus că  în acest moment nu sunt relevante datele dacă continuăm să adunăm informații cât timp avem aceste șantiere. Informațiile nu ar fi reale și va trebui să așteptăm finalizarea studiului de trafic până când se încheie toate șantierele din oraș. Într-adevăr s-au făcut unele studii pe anumite părți din oraș, dar trebuie integrate și zonele în care acum sunt șantiere. Până la sfârșitul anului cred că vom fi în măsură să avem studiul de trafic”, a declarat, joi, primarul Emil Boc.

Acest studiu ar urma să ofere soluții pentru decongestionarea traficului din oraș, cea mai presantă problemă fiind aglomerația. În acest moment, mai ales în zona centrală circulația este infernală din cauza lucrărilor de pe Moților. Conducerea Primăriei îi sfătuiește pe șoferi să aleagă rute alternative pentru a evita șantierul de pe Moților.

Etichete: trafic
Ultimele Stiri
abonare newsletter